Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ανελκύστηκε το πλοίο από το ναυάγιο στο Δούναβη – Βρέθηκαν ακόμη 4 πτώματα στο κουφάρι του

Ανελκύστηκε το πλοίο από το ναυάγιο στο Δούναβη – Βρέθηκαν ακόμη 4 πτώματα στο κουφάρι του
photo Reuters

Γράφεται ο επίλογος στο ναυάγιο στο Δούναβη με την ανέλκυση του πλοίου αναψυχής που βυθίστηκε και προκάλεσε τον θάνατο 28 ανθρώπων.

Οι Ούγγροι διασώστες κατάφεραν σήμερα να ανελκύσουν το ναυαγισμένο πλοίο και πλέον ίσως θα καταφέρει να γίνει αντιληπτό τι οδήγησε στο ναυάγιο στο Δούναβη και στον θάνατο 28 ατόμων.

Η ανέλκυση του πλοίου Sirene, που είχε καθυστερήσει μέχρι τώρα λόγω της ασυνήθιστα υψηλής στάθμης του Δούναβη έγινε σήμερα το πρωί με την βοήθεια ενός τεράστιου πλωτού γερανού μπροστά στις τηλεοπτικές και φωτογραφικές κάμερες, όπως μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

photo Reuters

Μόλις το σκάφος έφτασε στο επίπεδο της επιφάνειας ακόμη ένα δράμα εκτυλίχθηκε καθώς οι διασώστες ανέσυραν τα πτώματα τεσσάρων ανθρώπων που μέχρι σήμερα ήταν αγνοούμενοι. Από το ναυάγιο στο Δούναβη που σημειώθηκε τη νύχτα της 29ης Μαΐου, διασώθηκαν μόνο επτά άνθρωποι.

Ούγγροι και Νοτιοκορεάτες δύτες συνεχίζουν τις έρευνες στο σκάφος με την ελπίδα να καταφέρουν να εντοπίσουν τα πτώματα των τελευταίων τεσσάρων αγνοουμένων, στην πιο φονική τραγωδία των τελευταίων ετών στον Δούναβη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις