Τρίτη, 21 Μαΐ
23oC Αθήνα

Αυτές είναι οι δύο ανήλικες της τζιχάντ που αναζητά η Interpol!

Αυτές είναι οι δύο ανήλικες της τζιχάντ που αναζητά η Interpol!

Σε αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό δύο ανήλικων κοριτσιών από την Αυστρία βρίσκεται η Interpol, που εγκατέλειψαν στις 10 Απριλίου του 2014 τις οικογένειές τους στη Βιέννη για να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών, έχει επιδοθεί η Ιντερπόλ.

Τα δύο ανήλικα κορίτσια, ηλικία 15 και 16 ετών (!) το έσκασαν από το σπίτι τους προκειμένου να ενταχθούν στο πλευρό των τζιχαντιστών στη Συρία.
Δύο φίλες, η 15χρονη Σαμπίνα Σελιμόβι και η 16χρονη Σάμρα Κεσινόβιτς, εξαφανίστηκαν τον περασμένο Απρίλιο. Μετά τη δήλωση της εξαφάνισής τους από τους συγγενείς τους, η αυστριακή αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό, ενώ μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα στη μάχη για τον εντοπισμό τους μπήκε και η Interpol.

Η 16χρονη Σάμρα Κεσινόβιτς

Η 16χρονη Σάμρα Κεσινόβιτς

Η 16χρονη Σάμρα Κεσινόβιτς

Σύμφωνα με Μέσα ενημέρωσης της Αυστρίας, τα δύο μετά την εξαφάνισή τους, άρχισαν να ανεβάζουν σε μέσα δικτύωσης φωτογραφίες, όπου απεικονίζονται οι ίδιες να φορούν μπούργκα (!) και να στέκονται δίπλα σε αντάρτες κρατώντας μάλιστα καλάσνικοφ.
Μερικές από αυτές τις φωτογραφίες ανήρτησε στη σελίδα της και η Interpol.
Σύμφωνα με την εκτίμηση ειδικών, η δημοσίευση των φωτογραφιών στα προφίλ τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν σκοπό τη στρατολόγηση κι άλλων μελών υπέρ του Ισλαμικού Κράτους.
Σύμφωνα με τις ίδιες πλήροφορίες, στις αναρτήσεις τους οι δύο ανήλικες υποστήριζαν ότι είχαν πάει στη Συρία για έναν «ιερό πόλεμο»

Η 15χρονη Σαμπίνα Σελιμόβι

Η 15χρονη Σαμπίνα Σελιμόβι

Την πληροφορία για το θάνατο της 16χρονης σε συμπλοκές μετέδωσε εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Εσωτερικών, χωρίς ωστόσο να υπάρχει καμία άλλη επίσημη επιβεβαίωση προς το παρόν, ενώ στις αντίστοιχες σελίδες της Interpol δεν υπάρχει καμία σχετική ένδειξη.
Οι δύο ανήλικες που έχουν καταγωγή από τη Βοσνία, στις φωτογραφίες που έχουν στη διάθεσή τους μυστικές υπηρεσίες, ποζάρουν με καλάσνικοφ στα χέρια, ενώ σε κάποιες άλλες βρίσκονται περιτριγυρισμένες από ένοπλους άντρες.

Διαβάστε επίσης:
Σοκάρει 21χρονη τρομοκράτης που ποζάρει με ένα κεφάλι στο χέρι! (PHOTO)

Αποκάλυψη: Η πύλη προς τη τζιχάντ! Έτσι περνούν οι ευρωπαίοι τζιχαντιστές τα σύνορα προς τη Συρία (φωτό)

Βίντεο που σοκάρει: 250 αιχμάλωτοι Σύροι εκτελούνται από τζιχαντιστές

Γιατί είναι τόσο ήρεμοι οι όμηροι των Τζιχαντιστών λίγο πριν τους αποκεφαλίσουν;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε