Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

“Ανήμπορος” ο Ζακ Σιράκ να εμφανιστεί στη δίκη του

“Ανήμπορος” ο Ζακ Σιράκ να εμφανιστεί στη δίκη του

Οι δικηγόροι διευκρινίζουν, σε μια ανακοίνωση, πως “με αίτημα του Ζακ Σιράκ, διαβίβασαν την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στον πρόεδρο του δικαστηρίου επιστολή του πελάτη τους στην οποία επισυνάπτεται ο ιατρικός φάκελός του”.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ, 78 ετών, δεν έχει “πλέον την πλήρη ικανότητα να συμμετάσχει” στη δίκη του, η οποία ξεκινά τη Δευτέρα στο Παρίσι για μια υπόθεση πλασματικών θέσεων εργασίας και ζήτησε από το δικαστήριο όπως οι συνήγοροί του “μπορέσουν να τον εκπροσωπήσουν”, ανακοίνωσαν σήμερα Σάββατο οι τελευταίοι.

“Στην επιστολή αυτή, ο πρόεδρος Σιράκ δηλώνει στο δικαστήριο την ευχή η δίκη να φθάσει στο τέλος της και την επιθυμία του να αναλάβει τις ευθύνες του ακόμη και αν δεν έχει πλέον την πλήρη ικανότητα να συμμετάσχει στην εξέλιξη της ακροαματικής διαδικασίας. Ζητεί λοιπόν όπως οι συνήγοροί του μπορέσουν να τον εκπροσωπήσουν και να μεταφέρουν τη φωνή του στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας”, συνεχίζουν οι δικηγόροι του πρώην αρχηγού του κράτους.

Στην επιστολή αυτή, προσθέτουν, ο Σιράκ “αναφέρει ακόμη την προσήλωσή του σε μια από τις αρχές που θεμελιώνουν το δημοκρατικό μας σύμφωνο και που απαιτεί όπως όλοι οι Γάλλοι είναι ίσοι έναντι της δικαιοσύνης”.

Η δίκη του πρώην προέδρου κινδύνεψε να φθάσει σε αδιέξοδο εξαιτίας διαδικαστικών λόγων το Μάρτιο και αναβλήθηκε για τις 5 Σεπτεμβρίου. Ο Ζακ Σιράκ, που είναι ο πρώτος πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας που εμφανίζεται ενώπιον της δικαιοσύνης, θα πρέπει να απαντήσει για γεγονότα που ανάγονται στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν ήταν δήμαρχος του Παρισιού.

Η παρουσία του στην ακροαματική διαδικασία είχε μείνει μέχρι τέλους αβέβαιη, καθώς η κατάσταση της υγείας του εξακολουθεί να προκαλεί διάφορες υποθέσεις. Δημοσιεύματα του Τύπου περιέγραψαν τον κ. Σιράκ ως κουρασμένο κατά την άφιξή του στις αρχές Αυγούστου για διακοπές στο Σαν-Τροπέζ, στη νοτιοανατολική Γαλλία, παρ’ όλ΄αυτά ο ίδιος υπέγραψε στην συνέχεια αυτόγραφα και φωτογραφήθηκε μαζί με τους τουρίστες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε