Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα στη Γαλλία – «Καλπάζουν» τα κρούσματα

Γαλλία: Η αλλαγή επιθέτου καθίσταται ευκολότερη από την κυβέρνηση

Αντιμέτωπη με το τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού είναι η Γαλλία, ενώ τα αυξανόμενα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα προκαλούν μεγάλη ανησυχία λόγω της μεγαλύτερης μεταδοτικότητας που παρουσιάζει το εν λόγω στέλεχος του ιού. Σε μια προσπάθεια περιορισμού της διασποράς, η κυβέρνηση προωθεί ένα νέο πλαίσιο μέτρων για την αντιμετώπιση της COVID-19. 

Η μετάλλαξη Δέλτα «κυριαρχεί» αυτή τη στιγμή στην Γαλλία, καθώς τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίζονται ανήκουν στο εν λόγω στέλεχος του ιού. «Το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του κορονοϊού είναι τώρα αυτό που αποτελεί το επικρατέστερο στέλεχος του ιού που είναι σε κυκλοφορία στη Γαλλία», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1 την Τετάρτη ο Γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ. Σημείωσε δε ότι τα βασικά βήματα που ελήφθησαν για να αντιμετωπιστεί το τέταρτο κύμα των κρουσμάτων στη χώρα έχουν συμφωνηθεί σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Είμαστε στο τέταρτο κύμα», δήλωσε ο Καστέξ. «Το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα είναι αυτό που αποτελεί την πλειονότητα, είναι περισσότερο μεταδοτικό», πρόσθεσε ο ίδιος, αναφερόμενος στο στέλεχος που αρχικά εντοπίστηκε στην Ινδία.

Η γαλλική κυβέρνηση ξεκίνησε να παρουσιάζει στους βουλευτές αυτή την εβδομάδα ένα νέο σχέδιο αντιμετώπισης της COVID-19, που θα περιλαμβάνει την υποχρεωτική επίδειξη υγειονομικού πιστοποιητικού σε διάφορους χώρους από τις αρχές Αυγούστου καθώς και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζομένων των υγειονομικών υπηρεσιών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις