Κόσμος

Ανησυχία ΗΠΑ για την αποστολή τουρκικής στρατιωτικής βοήθειας στη Λιβύη

Οι ΗΠΑ δεν κρύβουν την δυσαρέσκειά τους για την αποστολή τουρκικής στρατιωτικής βοήθειας στη Λιβύη. Τι αναφέρει ανακοίνωση του αμερικανικού ΥΠΕΞ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την ανησυχία των ΗΠΑ εκφράζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ενδεχόμενη ενεργοποίηση του μνημονίου κατανόησης για την ασφάλεια και τη στρατιωτική συνεργασία που έχει υπογράφει μεταξύ της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA) της Λιβύης και την Τουρκία.

Η ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών έρχεται στον απόηχο της απόφασης που έλαβε η κυβέρνηση της Τρίπολης για την ενεργοποίηση του μνημονίου και τονίζει ότι η εξωτερική στρατιωτική παρέμβαση απειλεί τις προοπτικές επίλυσης της εμφύλιας σύγκρουσης.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για το αίτημα της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας για στρατιωτική στήριξη και για την απειλή του Εθνικού Λιβυκού Στρατού να χρησιμοποιήσει αεροπορικά μέσα και μισθοφόρους που θα εφοδιαστεί από το εξωτερικό για να επιτεθεί στη πόλη Μισράτα. Η εξωτερική στρατιωτική παρέμβαση απειλεί τις προοπτικές επίλυσης της σύγκρουσης. Καταδικάζουμε τις επιθέσεις εναντίον αθώων πολιτών και καλούμε όλες τις πλευρές να αποφύγουν την κλιμάκωση».

Υπό αυτό το πρίσμα, τονίζεται ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να συνεργαστούν με τον ΟΗΕ και όλα τα μέρη για την έναρξη των πολιτικών διαπραγματεύσεων. Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας ότι «ο πρόσφατος οικονομικός διάλογος μεταξύ των ΗΠΑ και της Λιβύης στην Τύνιδα κατέδειξε ότι είναι δυνατή μια εποικοδομητική πρόοδος εάν οι εξωτερικοί παράγοντες δώσουν στους Λίβυους το χρόνο και τον χώρο για να συνομιλήσουν μεταξύ τους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκάνδαλο AI στην Ιταλία: Πολιτικός αντίπαλος της Μελόνι «έγδυσε» ψηφιακά γυναίκα βουλευτή
Ο πρώην στρατηγός Ρομπέρτο Βανάτσι που βρίσκεται πίσω από το κόμμμα Futuro Nazionale, κατηγορείται για «χυδαία» και προσβλητική συμπεριφορά - Δημοσίευσε πρόσφατα το μανιφέστο του όπου τάσσεται υπέρ της «μεσογειακής πατριαρχίας»
Ματίλντε Σιρακούζανο
Χιλιάδες Ισπανοί διαδηλώνουν για τη στεγαστική κρίση - Κατασκήνωσαν για ακόμη ένα βράδυ σε πλατεία της Μαδρίτης
Η έξωση της 87χρονης Μαρικάρμεν Αμπασκάλ, από το διαμέρισμα όπου ζούσε επί σχεδόν 70 χρόνια μετά από αύξηση 275% στο ενοίκιο, πυροδότησε ακόμα εντονότερες αντιδράσεις
μαδριτη
Εξετάζουν ιρανικό ή ρωσικό «δάκτυλο» πίσω από τη σχεδιαζόμενη επίθεση στην αμερικανική αεροπορική βάση Φέρφορντ στη Βρετανία
Για την υπόθεση συνελήφθησαν πέντε άνδρες κατηγορούμενοι για τρομοκρατία και ανακρίνονται - Μία αγρότισσα, κάτοικος της περιοχής, έτυχε να πέσει πάνω τους, ενώ επέστρεφε αργά στο σπίτι της
Η αεροπορική βάση RAF Φέρφορντ των ΗΠΑ, στο Γκλόστερσιρ της νοτιοδυτικής Αγγλίας