Σάββατο, 11 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ανησυχία στο Ισραήλ: Μετά τα νέα μέτρα, τα νέα 791 κρούσματα

Ανησυχία στο Ισραήλ: Μετά τα νέα μέτρα, τα νέα 791 κρούσματα

Άλλα 791 κρούσματα κορονοϊού κατέγραψε το Ισραήλ το τελευταίο 24ωρο, λίγες ώρες αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας.

Πλέον, τα κρούσματα κορονοϊού στο Ισραήλ έχουν ξεπεράσει τις 30.000 κι έχουν φτάσει τις 30.749. Το τελευταίο 24ωρο, δε, έχασαν τη ζωή τους άλλοι τρεις άνθρωποι με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων του κορονοϊού στη χώρα να είναι πλέον 334.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση αυξήθηκε σε 88 από 86, από το σύνολο των 349 ανθρώπων που έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεία. Ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων έφθασε τα 12.359, αριθμό που αποτελεί θλιβερό ρεκόρ.

Click4more Κορονοϊός: Αντιμέτωπο με νέο lockdown το Ισραήλ – Κλείνουν πάλι μπαρ νυκτερινά κέντρα και γυμναστήρια

Στον αντίποδα, άλλοι 106 ασθενείς κρίθηκε ότι αποθεραπεύθηκαν, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν αναρρώσει στο Ισραήλ να ανέρχεται σε 18.056.

Νωρίτερα τη Δευτέρα (06.07.2020) η κυβέρνηση Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι επαναφέρει σε ισχύ μέτρα που είχαν ήδη αρθεί για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της πανδημίας: αποφάσισε να κλείσουν άμεσα μπαρ, νυκτερινά κέντρα, γυμναστήρια και αίθουσες εκδηλώσεων, μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο. Αποφασίστηκε επίσης να κλείσουν οι πισίνες και οι συναυλίες και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις να ακυρωθούν.

Τα εστιατόρια δεν θα μπορούν να υποδέχονται παρά έως 20 πελάτες σε κλειστές αίθουσες και άλλους 30 σε εξωτερικούς χώρους. Στις συναγωγές, ο αριθμός των πιστών αποφασίστηκε να περιοριστεί σε 19 το μέγιστο. Στα λεωφορεία δεν θα μπορούν να επιβιβάζονται πάνω από 20 επιβάτες.

Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι το Ισραήλ έπρεπε να αντιστρέψει την πορεία που έχει πάρει για να αποφύγει την επιβολή ευρύτερου lockdown το οποίο θα παρέλυε την οικονομία, την ώρα που η ανεργία έχει ξεπεράσει το 20%.

Η Τράπεζα του Ισραήλ, το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της χώρας, προέβλεψε χθες ότι η ισραηλινή οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 6%.

Μόλις το 37% των Ισραηλινών δηλώνει ότι εμπιστεύεται τον τρόπο που η κυβέρνηση υπό τον Νετανιάχου διαχειρίζεται την κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία, ενώ το 59% δηλώνει το αντίθετο, δείχνει δημοσκόπηση του ενημερωτικού site N12 News, του 12του καναλιού της ισραηλινής τηλεόρασης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις