Παρασκευή, 24 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ανησυχητικό παγκόσμιο φαινόμενο οι επιθετικοί κλόουν – Νέο κρούσμα βίας στη Γερμανία

Ανησυχητικό παγκόσμιο φαινόμενο οι επιθετικοί κλόουν – Νέο κρούσμα βίας στη Γερμανία

Ένας άνδρας δέχθηκε επίθεση με ρόπαλο στην Γερμανία από ένα πρόσωπο που είχε μεταμφιεστεί σε κλόουν, έκανε σήμερα γνωστό η αστυνομία, την ώρα που συνδικαλιστές της αστυνομίας διατυπώνουν φόβους για το ενδεχόμενο να αυξηθούν τέτοιου είδους επιθέσεις ενόψει του Χαλογουϊν.

Ο νεαρός άνδρας ηλικίας 19 ετών τον οποίο ξυλοφόρτωσε ο «κλόουν» στο Ρόστοκ (βόρεια Γερμανία) έχει υποστεί πολλαπλές θλάσεις, σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία.

Ο δράστης χτύπησε το θύμα του με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ προτού το ρίξει σε μια λακκούβα με νερό, στην πρώτη σοβαρή επίθεση αυτού του είδους στην χώρα.

Τέσσερα κρούσματα ψεύτικων κλόουν που προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν εφήβους και μία γυναίκα έχουν καταγγελθεί στο Ρόστοκ και στο Γκράιφσβαλντ (βόρεια), χωρίς να υπάρξουν τραυματίες, όπως επισήμανε η αστυνομία.

Η εφημερίδα Bild δημοσίευσε από την πλευρά της έναν κατάλογο με πρόσφατες επιθέσεις όπου εμπλέκονται πρόσωπα μεταμφιεσμένα σε κλόουν και οι οποίες επεκτείνονται σε ολόκληρη την χώρα, από το Μπόχουμ (δυτικά) στη Λειψία (ανατολικά) μέσω του Ρόστοκ και του Λίνεμπουργκ (κέντρο).

Ο πρόεδρος της συνδικαλιστικής ένωσης αστυνομικών DpolG, από τις μεγαλύτερες στην Γερμανία, εξέφρασε φόβους για μια εξάπλωση του φαινομένου.

«Φοβόμαστε ότι αυτές οι επιθέσεις των κλόουν θα γίνουν μόδα, μια μόδα πραγματικά θλιβερή που θα καταγράψει εκρηκτική άνοδο κατά τη διάρκεια του Χάλογουιν», την 31 Οκτωβρίου, επισήμανε ο Ράινερ Βεντ, που ερωτήθηκε σχετικά από την γερμανική έκδοση της Huffington Post.

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να ειδοποιούν τις δυνάμεις επιβολής της τάξης και να καταγγέλλουν τις επιθέσεις: «αυτοί οι κλόουν δεν είναι μονάχα ηλίθιοι, είναι επίσης και κακοποιοί».

Ο Βεντ τάχθηκε υπέρ του οι δικαστές να επιβάλλουν αυστηρές ποινές σε βάρος τους, έως ακόμα «ενδεχομένως την κάθειρξη πολλών ετών. Με διώξεις σε λογικά πλαίσια και αυστηρές ποινές, μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος στον εφιάλτη» τόνισε.

Ο φόβος που δείχνει να εμπνέει αυτούς τους επιθετικούς κλόουν, με κρούσμα να έχουν καταγραφθεί στις ΗΠΑ και σε χώρες της Ευρώπης από το καλοκαίρι, τροφοδοτείται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κολοσσός των ταχυφαγείων Mc Donald’s ανακοίνωσε στα μέσα Οκτωβρίου στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι το έμβλημά του, ο κλόουν Ρόναλντ Μακντόναλντ, θα περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις του «προς το παρόν».
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε