Κόσμος

Ανοίγει ξανά το εθνικό πάρκο Jiuzhai Valley

Στις 8 Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει ξανά τις πύλες του για το κοινό το εθνικό πάρκο Jiuzhai Valley, το οποίο αποτελεί μέρος της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και παρέμενε κλειστό μετά τον σεισμό των 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την περιοχή τον Αύγουστο του 2017.

Το πάρκο θα ανοίξει σταδιακά και θα περιλαμβάνει τον καταρράκτη Nuorilang, ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη του πάρκου και λίγες λίμνες. Θα δέχεται έως 2.000 επισκέπτες καθημερινά και μόνο τουριστικά γκρουπ. Η τιμή του εισιτηρίου θα είναι μειωμένη και θα στοιχίζει 110 γιουάν (17,4 δολάρια ΗΠΑ) κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής και 40 γιουάν εκτός εποχής. Για την επίσκεψη στο πάρκο είναι απαραίτητο να γίνει κράτηση.

Σχέδιο αποκατάστασης 11.8 δισ. γιουάν

Η τοπική κυβέρνηση της επαρχίας Σιτσουάν όπου βρίσκεται το εθνικό πάρκο, εξέδωσε τον προηγούμενο Νοέμβριο ένα σχέδιο αποκατάστασης, ύψους 11.8 δισεκ. γιουάν, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια.

Το Jiuzhai Valley βρίσκεται στην ορεινή περιοχή του ανατολικού άκρου του Οροπεδίου του Θιβέτ και είναι γνωστό για τις εθνοτικές μειονότητες του, τα υπέροχα βουνά και το εκπληκτικό τοπίο. Τα τελευταία χρόνια πάνω από 32 εκατ. ντόπιοι και ξένοι τουρίστες το επισκέφθηκαν ενώ πέρυσι στις 8 Αυγούστου έκλεισε εξαιτίας του σεισμού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
BBC: Η «συνάντηση για τσάι» και το μυστικό σύστημα της Χαμάς για καταβολή μισθών δημοσίων υπαλλήλων στη Γάζα
Δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν σε μετρητά ένα ελάχιστο ποσοστό από τον κανονικό τους μισθό, κάθε 10 εβδομάδες - Το «σήμα» δίνεται μέσω μηνυμάτων για «συνάντηση για τσάι» σε σημεία διανομής
Μαχητές της Χαμάς
Γάζα: Πάνω από 200 Βρετανοί και Ιρλανδοί συγγραφείς ζητούν μποϊκοτάζ του Ισραήλ – Δραματική η ανθρωπιστική κρίση σύμφωνα με τον ΠΟΥ
Γνωστοί συγγραφείς ζητούν πλήρες μποϊκοτάζ μέχρι να αποκατασταθεί η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα - Προειδοποίηση από τον ΠΟΥ για ραγδαία αύξηση υποσιτισμού σε παιδιά
Παιδί στην Γάζα 2
Η Τουρκία εμπόδισε σκάφος να κάνει έρευνες για την Κύπρο: «Παραβίαζε την υφαλοκρηπίδα μας, αποτρέψαμε τετελεσμένα στη Μεσόγειο»
Η Άγκυρα ανέπτυξε αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις στο σημείο «για να παρακολουθήσουν την πορεία του σκάφους και αν χρειαστεί να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα»
Τουρκία 9