Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Ανοίγει ξανά το εθνικό πάρκο Jiuzhai Valley

Ανοίγει ξανά το εθνικό πάρκο Jiuzhai Valley

Στις 8 Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει ξανά τις πύλες του για το κοινό το εθνικό πάρκο Jiuzhai Valley, το οποίο αποτελεί μέρος της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και παρέμενε κλειστό μετά τον σεισμό των 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την περιοχή τον Αύγουστο του 2017.

Το πάρκο θα ανοίξει σταδιακά και θα περιλαμβάνει τον καταρράκτη Nuorilang, ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη του πάρκου και λίγες λίμνες. Θα δέχεται έως 2.000 επισκέπτες καθημερινά και μόνο τουριστικά γκρουπ. Η τιμή του εισιτηρίου θα είναι μειωμένη και θα στοιχίζει 110 γιουάν (17,4 δολάρια ΗΠΑ) κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής και 40 γιουάν εκτός εποχής. Για την επίσκεψη στο πάρκο είναι απαραίτητο να γίνει κράτηση.

Σχέδιο αποκατάστασης 11.8 δισ. γιουάν

Η τοπική κυβέρνηση της επαρχίας Σιτσουάν όπου βρίσκεται το εθνικό πάρκο, εξέδωσε τον προηγούμενο Νοέμβριο ένα σχέδιο αποκατάστασης, ύψους 11.8 δισεκ. γιουάν, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια.

Το Jiuzhai Valley βρίσκεται στην ορεινή περιοχή του ανατολικού άκρου του Οροπεδίου του Θιβέτ και είναι γνωστό για τις εθνοτικές μειονότητες του, τα υπέροχα βουνά και το εκπληκτικό τοπίο. Τα τελευταία χρόνια πάνω από 32 εκατ. ντόπιοι και ξένοι τουρίστες το επισκέφθηκαν ενώ πέρυσι στις 8 Αυγούστου έκλεισε εξαιτίας του σεισμού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις