Κόσμος

Ανοίγει ξανά το φημισμένο Victoria and Albert Museum

Μετά από τρία χρόνια που έμεινε κλειστό λόγω ανακαίνισης, το Μουσείο της Βικτωρίας και του Αλβέρτου στο Λονδίνο, ένα από τα πιο φημισμένα μουσεία στον κόσμο, ανοίγει ξανά τις πύλες του για το κοινό την Παρασκευή, 30 Ιουνίου.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πλέον, το Victoria and Albert Museum διαθέτει έχει αποκτήσει έναν τεράστιο υπόγειο χώρο εκθέσεων, μέρος του σχεδίου βελτίωσης του μουσείου, προϋπολογισμού 55 εκατομμυρίων λιρών (62 εκατ. ευρώ), ανακοίνωσε ο διευθυντής του, Τρίστραμ Χαντ

Μετά από τρία χρόνια εργασιών που περιλαμβάνουν την αφαίρεση αρκετού χώματος τόσου όγκου όσο 10 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων, ο νέος εκθεσιακός χώρος, που βρίσκεται 18 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, είναι έτοιμος να ανοίξει στο κοινό ως Αίθουσα Σέινσμπερι.

Οι νέες εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν την Αυλή Σάκλερ και την Αίθουσα Μπλαβάτνικ, οι οποίες διαμορφώνουν τη νέα είσοδο του δημοφιλούς μουσείου. Τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που δίνει το μουσείο στην κεραμεική τέχνη, το δάπεδο της αυλής έχει καλυφθεί με 11.000 χειροποίητα πορσελάνινα πλακάκια, τοποθετημένα σε 15 διαφορετικά σχέδια.

“Αυτό που κάναμε (…) είναι να δημιουργήσουμε αυτόν τον καθιστικό χώρο για το Λονδίνο ο οποίος συνδυάζει (την αίσθηση του να είσαι) στον δρόμο και στο μουσείο”, είπε ο Χαντ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πανώλη ή «άγνωστη πνευμονία»: Τι γνωρίζουμε για τον θάνατο 28χρονης ερευνήτριας στη Ρωσία – Φόβοι για επιστροφή του «Μαύρου Θανάτου»
Η πανώλη προκαλείται από το βακτήριο Yersinia pestis - Είναι η ασθένεια που συνδέθηκε ιστορικά με τον «Μαύρο Θάνατο», την καταστροφική πανδημία που σάρωσε την Ευρώπη τον 14ο αιώνα
Το Ινστιτούτο Έρευνας στο οποίο εργαζόταν η 27χρον