Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ανοίγει τα σύνορα για “ασφαλείς” χώρες η Φινλανδία – Στη λίστα Ελλάδα και Κύπρος

Ανοίγει τα σύνορα για “ασφαλείς” χώρες η Φινλανδία – Στη λίστα Ελλάδα και Κύπρος
photo Reuters

Η Φινλανδία ανοίγει τα σύνορα για 12 ευρωπαϊκές χώρες που θεωρούνται ασφαλείας, ανάμεσά τους η Ελλάδα και η Κύπρος.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση στη Φινλανδία χωρίς να συμπεριλαμβάνει προς το παρόν τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ισπανία στις χώρες αυτές.

Στις 13 Ιουλίου, οι συνοριακοί περιορισμοί θα αρθούν για τα κράτη που τις τελευταίες 14 ημέρες είχαν ποσοστό μόλυνσης λιγότερο από οκτώ ανά 100.000 πληθυσμό, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Εσωτερικών Μαρία Οχισάλο.

Οι χώρες αυτές είναι η Γερμανία, η Ιταλία, η Αυστρία, η Ελλάδα, η Ελβετία, η Σλοβακία, η Σλοβενία, η Ουγγαρία, το Λιχτενστάιν, η Ιρλανδία, η Κύπρος και η Κροατία.

Οι αρχές στη Φινλανδία θα πραγματοποιήσουν νέα αξιολόγηση έως τις 10 Ιουλίου για να καθορίσουν εάν άλλες χώρες της ΕΕ μπορούν να προστεθούν σε αυτόν τον κατάλογο.

Η χώρα άνοιξε ξανά τα σύνορά της στις 15 Ιουνίου για τα κράτη της Βαλτικής και τις περισσότερες από τις σκανδιναβικές χώρες (Δανία, Νορβηγία, Ισλανδία) – εκτός από τη Σουηδία που εξακολουθεί να έχει ποσοστό μόλυνσης πολύ πάνω από τον περιφερειακό μέσο όρο.

Άλλοι υπήκοοι της ζώνης Σένγκεν και του Ηνωμένου Βασίλειου μπορούν επί του παρόντος να ταξιδέψουν στη Φινλανδία μόνο για εργασία, για οικογενειακούς ή άλλους λόγους που θεωρούνται «απαραίτητοι».

Πήγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις