Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ανοίγεις το ψυγείο και αντί να βρεις φαγητό πας σε άλλο… κόσμο

Ανοίγεις το ψυγείο και αντί να βρεις φαγητό πας σε άλλο… κόσμο

Σε αυτό το ψυγείο δεν θα βρεις φαγητό, αλλά θα ανακαλύψεις ένα καλλιτεχνικό περιβάλλον που θα σου ανοίξει τα μάτια και όχι… την όρεξη. Τι σχέση έχει ο καλλιτεχνικός παράδεισος Meow Wolf με τον Τζωρτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν του Game of Thrones!

“Είναι σαν πίνακας του Σαλβαδόρ Νταλί”, “ένιωσα σαν να είμαι η Αλίκη στη Χώρα των θαυμάτων!”, “είναι σαν video game που σε ζαλίζει με τα χρώματα και τα εφέ του!”… Κάπως έτσι περιέγραψαν την εμπειρία τους, οι επισκέπτες του καλλιτεχνικού περιβάλλοντος, Meow Wolf που βρίσκεται στο Μεξικό.

Τι είναι το Meow Wolf; Στην περιοχή Santa Fe στο New Mexico θα βρει κανείς έναν καλλιτεχνικό κόσμο γεμάτο τέχνη, τεχνολογία και πολύ φαντασία. Ο χώρος που απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες, είναι εμπνευσμένος από βιβλία επιστημονικής φαντασίας.

https://www.instagram.com/p/BYCYWeVg3ev/?taken-by=meow__wolf

135 καλλιτέχνες αποφάσισαν πριν λίγα χρόνια να μετατρέψουν ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο σε πολυχώρο τέχνης. To κτίριο αγοράστηκε από τον δημιουργό του Game of Thrones, Τζωρτζ Ρέιμοντ Ρίτσαρντ Μάρτιν. Το αποτέλεσμα; 20.000 τετραγωνικά μέτρα πολύχρωμων εφέ, λαβυρίνθων και κουίζ, όπου επιτρέπεται να αγγίξεις τα πάντα και να ακολουθήσεις όποιο μονοπάτι θες.

“Οι επισκέπτες καλούνται να φύγουν από το δωμάτιο από ψυγεία, τζάκια, τουαλέτες για να φτάσουν στη λύση του μυστηρίου. Έχουμε εμπνευστεί από theme parks, ζούγκλες, video games, βιβλία επιστημονικής φαντασίας, μέχρι και από την Nickelodeon, το MTV, τον Jim Henson, το Tumblr, και την πολυαγαπημένη σειρά, Twin Peaks”, δηλώνει ο Vince Kadlubek, ένας εκ των διοργανωτών στη διαδικτυακή φόρμα του Colossal.

https://www.instagram.com/p/BQeaXPoBHr4/?taken-by=meow__wolf

Με λίγα λόγια λοιπόν είναι… σύμπραξη 135 καλλιτεχνών, 100 ωρών πειράματος, 18 μηνών δουλειάς, 70 διαφορετικών “κόσμων”, 14 παιχνιδιών και ενός κόσμου που καλείται ο επισκέπτης να ανακαλύψει μόνος του, δίχως οδηγίες και χάρτες. Όλα αυτά υπό την καλλιτεχνική παρέμβαση και τη φαντασία του Τζωρτζ Ρέιμοντ Ρίτσαρντ Μάρτιν του Game of Thrones.

Η είσοδος κοστίζει 18 δολάρια αλλά η εμπειρία είναι ανεκτίμητης αξίας…

Ο Τζωρτζ Ρέιμοντ Ρίτσαρντ Μάρτιν, γεννημένος στις 20 Σεπτεμβρίου 1948 στο Νιου Τζέρσεϊ, είναι Αμερικανός συγγραφέας και σεναριογράφος έργων φαντασίας, τρόμου και επιστημονικής φαντασίας. Διασημότερο διεθνώς έργο του είναι το έπος φαντασίας «Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου», το οποίο προσφάτως μεταφέρθηκε στην τηλεόραση μέσα από τη σειρά, Game of Thrones.

Έχει τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία, ενώ συμπεριελήφθη στη λίστα του περιοδικού Time με τα «100 άτομα που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως» για το έτος 2011.

Πηγή βίντεο: The Santa Fe New Mexican

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις