Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

“Άνοιγμα” Πούτιν στις μουσουλμανικές χώρες για συνεργασία σε όλους τους τομείς!

“Άνοιγμα” Πούτιν στις μουσουλμανικές χώρες για συνεργασία σε όλους τους τομείς!
photo epa

Η Μόσχα προσδίδει μεγάλη σημασία στη συνεργασία με τις χώρες του μουσουλμανικού κόσμου, αναφέρει ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Αυτό επεσήμανε ο κ. Πούτιν σε μήνυμά του τους συμμετέχοντες στην 4η σύνοδο της ομάδας στρατηγικής θεώρησης με την επωνυμία «Η Ρωσία και ο Ισλαμικός κόσμος».

Στο μήνυμα του ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, εξαίρει την συνεργασία της Ρωσίας με τις μουσουλμανικές χώρες τόσο στη βάση της διμερούς συνεργασίας σε πολλούς τομείς, όσο και στο πλαίσιο των επαφών με τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας, καθώς όπως λέει «οι θέσεις μας σε πολλά επίκαιρα ζητήματα της παγκόσμιας και περιφερειακής πολιτικής είναι παραπλήσιες».

Η ομάδα στρατηγικής θεώρησης με την επωνυμία «Η Ρωσία και ο Ισλαμικός κόσμος», ιδρύθηκε το 2006 με πρωτοβουλία του Γιεβκένι του διακεκριμένου Ρώσου πολιτικού Πριμακόφ και του πρώτου προέδρου του Ταταρστάν Μιντιμέρ Σαιμίγιεφ.

Η Ρωσία εντάχθηκε με την ιδιότητα του παρατηρητή στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας, μέλη του οποίου είναι 33 γνωστές πολιτικές προσωπικότητες και παράγοντες από 27 χώρες, μεταξύ των οποίων πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί Εξωτερικών, και οι πιο σημαντικοί θεολόγοι από την Ινδονησία το Μαρόκο, τη Σαουδική Αραβία, το Ιράν, το Κουβέιτ και άλλων χωρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις