Κόσμος

Άνοιξαν πυρ και έπεσαν στη θάλασσα – Πνίγηκαν 33 μετανάστες ανοιχτά της Υεμένης

Τουλάχιστον 33 Αφρικανοί μετανάστες πνίγηκαν στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Υεμένης όταν διακινητές που κυβερνούσαν το μικρό πλεούμενο στο οποίο είχαν επιβιβαστεί τους ανάγκασαν να πέσουν στη θάλασσα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στην Υεμένη στο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα την Κυριακή.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Τα θύματα», 22 άνδρες και 11 γυναίκες, «πνίγηκαν την Τετάρτη στα ανοικτά της Σάμπουα, στις νοτιοανατολικές ακτές της Υεμένης», τόνισε ο Σάμπα αλ Μουαλίμι, εκπρόσωπος του ΔΟΜ, οργανισμού που ανήκει στο σύστημα του ΟΗΕ.

Ο Μουαλίμι διευκρίνισε ότι τα 33 θύματα ήταν ανάμεσα στους 360 Αφρικανούς πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν επιβιβαστεί σε δύο μικρά πλεούμενα.

«Οι διακινητές στη μία από τις βάρκες άρχισαν να πυροβολούν αναγκάζοντας τους ανθρώπους να πέσουν στη θάλασσα μερικά χιλιόμετρα από την ακτή», εξήγησε ο Μουαλίμι, διευκρινίζοντας πως κάποιοι κατάφεραν να σωθούν κολυμπώντας, όμως «ομάδες έρευνας και διάσωσης της Υεμένης ανέσυραν τις σορούς 33 θυμάτων».

Τον Μάιο, άλλοι τουλάχιστον 46 Αφρικανοί μετανάστες είχαν πνιγεί στα ανοικτά της Σάμπουα, σύμφωνα με τον ΔΟΜ.

Πρόσφυγες και μετανάστες από την Αφρική, κυρίως από τη Σομαλία και την Αιθιοπία, συχνά εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους στο Κέρας της Αφρικής και προσπαθούν να φτάσουν στην Υεμένη, ελπίζοντας να συνεχίσουν από εκεί προς πιο πλούσια κράτη του Κόλπου, σε αναζήτηση εργασίας και καλύτερης ζωής.

Η ανθρωπιστική κατάσταση στην Υεμένη, τη φτωχότερη χώρα του αραβικού κόσμου, έχει επιδεινωθεί ραγδαία μετά την κλιμάκωση του εμφυλίου πολέμου το 2014.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκληρή απάντηση Μελόνι στον Τραμπ: «Να θυμάσαι ότι ούτε εγώ ούτε η Ιταλία παρακαλάμε» – Ακύρωσε το ταξίδι του στις ΗΠΑ ο Ταγιάνι
Ο Τραμπ ισχυρίσθηκε ότι η Μελόνι τον «ικέτευσε» να βγάλει φωτογραφία μαζί του στο περιθώριο της συνόδου της G7 στη Γαλλία - «Έκπληκτη» δηλώνει η ιταλίδα πρωθυπουργός από τα σχόλιά του αμερικανού προέδρου
Τζόρτζια Μελόνι
18
Νετανιάχου: Ο ισραηλινός στρατός θα παραμείνει στον νότιο Λίβανο, η Χεζμπολάχ θα πληρώσει βαρύ τίμημα
«Το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί επιθέσεις εναντίον των στρατιωτών μας ή του εδάφους μας και θα αναγκάσει τη Χεζμπολάχ να πληρώσει βαρύ τίμημα για αυτού τους είδους τις επιθέσεις», προειδοποίησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
WSJ: Το Πεντάγωνο ζητά επιπλέον 80 δισ. δολάρια από το Κογκρέσο για το κόστος του πολέμου με το Ιράν
Tο Πεντάγωνο εκτιμούσε ότι το κόστος του πολέμου εναντίον του Ιράν θα έφτανε περίπου 29 δισεκ. δολάρια, ένα ποσό το οποίο οι Δημοκρατικοί αμφισβητούσαν εκτιμώντας ότι είναι πολύ μικρότερο από το πραγματικό
Το αμερικανικό Πεντάγωνο