Κόσμος

Άνοιξε ο δρόμος και “κατάπιε” λεωφορείο! Σοκαριστικό βίντεο από την στιγμή της φρίκης

Μια γιγαντιαία τρύπα άνοιξε ξαφνικά σε πολυσύχναστο δρόμο "καταπίνοντας" λεωφορείο με επιβάτες μέσα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τοπ λεωφορείο ήταν γεμάτο κόσμο και κινούνταν στην μεγαλούπολη Σινίνγκ, πρωτεύουσας της επαρχίας Τσίνγκχαε, στο δυτικό τμήμα της Κίνας, και τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία κάνουν λόγο για τουλάχιστον 6 νεκρούς και άλλους 10 αγνοούμενους.

Η άσφαλτος σε δρόμο της Σινίνγκ γεμάτο οχήματα εν κινήσει υποχώρησε χθες Δευτέρα περί τις 17:30 [τοπική ώρα· 11:30 ώρα Ελλάδας]. Η τρύπα καταβρόχθισε το μισό λεωφορείο, στο οποίο προκλήθηκε έκρηξη, σύμφωνα με την κινεζική δημόσια τηλεόραση CCTV.

Βίντεο που μεταδόθηκε από το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων China News Service εικονίζει αλλόφρονες διερχόμενους που προσπαθούν να αποφύγουν την κοιλότητα που σχηματίστηκε μπροστά σε στάση, με το λεωφορείο πρακτικά κάθετα μέσα στην τρύπα.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, ενώ διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος, σύμφωνα με το δίκτυο CCTV, το οποίο διευκρίνισε ότι 16 τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται «σε σταθερή κατάσταση».

Φωτογραφίες που μεταδόθηκαν από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα εικονίζουν μέλη σωστικών συνεργείων με βαριά μηχανήματα εν δράσει κι έναν γερανό καθώς ανυψώνει το λεωφορείο από την τρύπα, που άνοιξε μπροστά σε νοσοκομείο.

Κατέρρευσαν 80 τετραγωνικά μέτρα

Το τμήμα του δρόμου που κατέρρευσε είχε έκταση περίπου 80 τετραγωνικών μέτρων, διευκρίνισε το Νέα Κίνα.

Δεν πρόκειται για το πρώτο τέτοιο συμβάν στη χώρα.

Το 2016, πολλοί διερχόμενοι έπεσαν σε τρύπα που άνοιξε ξαφνικά σε τμήμα δρόμου στην πόλη Τζενγκτζάου, πρωτεύουσα της επαρχίας Χενάν (κεντρικά).

Έρευνα της πυροσβεστικής είχε οδηγήσει στο συμπέρασμα πως εκείνη η κατάρρευση πιθανότατα οφειλόταν στο ότι κάτω από τον δρόμο βρισκόταν μπαζωμένο ρέμα και το τμήμα αυτό του οδικού δικτύου υποχώρησε έπειτα από βροχοπτώσεις.

Ενώ το 2013, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν άνοιξε ξαφνικά τρύπα βάθους 10 μέτρων σε δρόμο κοντά σε βιομηχανική ζώνη στη Σεντζέν (νότια).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ώρα μηδέν» για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: ΗΠΑ και Ιράν ξεκινούν τις συνομιλίες στην Ελβετία με φόντο τις συγκρούσεις στον Λίβανο
Ισραήλ και Χεζμπολάχ συνεχίζουν τον πόλεμο στον Λίβανο, παρά την συμφωνία για κατάπαυση του πυρός - «Διπλωματικό θρίλερ» στα Στενά του Ορμούζ λίγο πριν την τελευταία συμφωνία ΗΠΑ με Ιράν
Τζέι Ντι Βανς
Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: «Δεν θα υπάρχουν διόδια, εκτός αν είναι από τις ΗΠΑ» – Τα «αγκάθια» των συνομιλιών στην Ελβετία
Στην Ελβετία θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζει Ντι Βανς και την ιρανική αντιπροσωπεία να προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή για την μόνιμη εκεχειρία
FILE PHOTO: A drone view of vessels anchored in the Strait of Hormuz as seen from Musandam, Oman, June 8, 2026. REUTERS/Stringer/File Photo