Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ανοιχτή επιστολή από την Alicia Keys και τον Jay-Z για την εν ψυχρώ δολοφονία στη Τζόρτζια

Ανοιχτή επιστολή από την Alicia Keys και τον Jay-Z για την εν ψυχρώ δολοφονία στη Τζόρτζια

Το βίντεο που δείχνει τη σοκαριστική στιγμή της δολοφονίας του 25χρονου Άμαντ Άρμπερι από δυο άνδρες, έναν πατέρα και τον γιο του, σόκαρε τους πάντες. Και περισσότερο σόκαρε η αποκάλυψη πως ενώ η εν ψυχρώ δολοφονία του νεαρού μαύρου από τους δυο λευκούς έγινε τον Φεβρουάριο, οι δράστες συνελήφθησαν μόλις πριν από μερικές μέρες.

Ο 25χρονος Άμαντ Άρμπερι έπεσε νεκρός στις 23 Φεβρουαρίου όταν πυροβολήθηκε, ενώ έκανε τζόκινγκ στη γειτονιά του, στο Μπράσγκουικ της Τζόρτζια. Τον πυροβόλησαν ο Τρεβις ΜακΜάικλ, 34 ετών και ο πατέρας του, Γκρέγκορι ΜακΜάικλ, 64 ετών, κάτοικοι του Μπράνσγουικ γιατί, υποστήριξαν, ότι τον πέρασαν για κλέφτη!

Click4more Αυτοί είναι οι δράστες της δολοφονίας του 25χρονου στη Τζόρτζια

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης και οι ΜακΜάικλ συνελήφθησαν μόνο όταν ο δικηγόρος της οικογένειας του 25χρονου έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο της δολοφονίας. Όταν οι αντιδράσεις γιγαντώθηκαν και η υπόθεση έφτασε έως το FBI.

Ανάμεσα σε εκείνους που ζητούν δικαιοσύνη είναι και πασίγνωστοι καλλιτέχνες, όπως ο Jay-Z, η Alicia Keys και ο Meek Mill που υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή ζητώντας απόδοση δικαιοσύνης για τη δολοφονία του Άμαντ Άρμπερι.

Την ανοιχτή επιστολή της Team Roc, πρωτοβουλίας για την κοινωνική δικαιοσύνη της Roc Nation, αμερικανικής εταιρείας ψυχαγωγίας που έχει ιδρύσει ο Αμερικανός ράπερ και επιχειρηματίας, Jay Z υπογράφουν καλλιτέχνες και δικηγόροι για τα πολιτικά δικαιώματα.

Η επιστολή, η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Atlanta Journal-Constitution απευθύνεται στον κυβερνήτη της Τζόρτζια, Μπράιαν Κεμπ, τον πολιτειακό γενικό εισαγγελέα, Κρίστοφερ Καρ και στον περιφερειακό εισαγγελέα, Τομ Ντέρντεν.

Ο άτυχος Άμαντ Άρμπερι – Φωτογραφία Reuters

Στην επιστολή τονίζεται ότι ο Τομ Ντέρντεν πρέπει να αποκλειστεί από την υπόθεση λόγω σύγκρουσης συμφέροντος επειδή ο μεγαλύτερος γιος του ΜακΜάικλ ήταν πρώην αστυνομικός.

Επίσης απευθύνεται αίτημα στον κυβερνήτη Κρίστοφερ Καρ να διορίσει ειδικό εισαγγελέα, που θα βοηθήσει στη διεξαγωγή δίκαιης δίκης. «Μέχρι τώρα, όλοι έχουμε δει το ανατριχιαστικό βίντεο του εγκλήματος, οπότε τα γεγονότα εδώ δεν αμφισβητούνται: Ήταν άοπλος και αθώος και θύμα εγκλήματος μίσους. Γι’ αυτό σας καλούμε σήμερα, ως επίσημους κυβερνώντες της Πολιτείας της Τζόρτζια και με ολόκληρο τον κόσμο να παρακολουθεί να διασφαλίσετε τη διεξαγωγή δίκαιης δίκης, η οποία μπορεί να οδηγήσει στις κατάλληλες καταδίκες για κακούργημα των δύο ΜακΜάικλ» επισημαίνεται στην επιστολή.

«Ως κοινωνία, δεν μπορούμε πλέον να προσποιούμαστε ότι οι φυλετικές ανισότητες, που υπάρχουν σε κάθε πτυχή της ζωής μας, δεν οδηγούν πάντοτε στη φτώχεια, τη βία, τον θάνατο. Για να σκεφτόμαστε το σπάσιμο αυτού του κύκλου, χρειαζόμαστε να προστατεύσετε τη διαδικασία και να διαφυλάξετε τη δικαιοσύνη της δίκης» αναφέρεται στην επιστολή.

Οι υπογράφοντες την επιστολή ζητούν και επιπλέον βήματα, δηλαδή την απαγγελία κατηγοριών στον άνθρωπο που βιντεοσκόπησε τους πυροβολισμούς για συνέργεια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις