Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Ανοβέρο: Πήρε ναρκωτικά και “κυνηγούσε” πτήση της Aegean!

Aegean
Φωτογραφία από Twitter / BBC

Ένας 25χρονος υπό την επήρεια ναρκωτικών, έφτασε με ένα BMW μέχρι τον διάδρομο του αεροδρομίου Ανοβέρου (!) «κυνηγώντας» αεροσκάφος της Aegean που εκείνη την ώρα έκανε προσγείωση.

Την απίστευτη είδηση για το περιστατικό στο αεροδρόμιο του Ανόβερου μετέδωσαν χθες, Σάββατο 29.12.2018, όλα τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, όπως διαβάσατε άμεσα στο newsit.gr. Μετά από μικρή καθυστέρηση η αποβίβαση από την πτήση της Aegean ολοκληρώθηκε κανονικά.

Το χρονικό της υπόθεσης με τον 25χρονο και την πτήση της Aegean

Ένας περίπου 25χρονος άνδρας οδηγώντας ένα ασημί BMW παραβίασε σήμερα το απόγευμα μια πύλη του αεροδρομίου του Ανοβέρου και έφθασε μέχρι τον διάδρομο προσγειώσεων.

Πληροφορίες θέλουν τον δράστη να προσπαθεί να ακολουθήσει με το αυτοκίνητο αεροσκάφος που προσγειώνονταν. Όπως γράφει η εφημερίδα του Hannoversche Allgemeine επρόκειτο για την πτήση της Aegean A3 812 από την Αθήνα που προσγειώθηκε γύρω στις 3:30μμ. τοπική ώρα.

Από τους επιβάτες της πτήσης A3 812 ζητήθηκε πάντως να παραμείνουν στο αεροσκάφος για προληπτικούς λόγους μέχρι να απομακρυνθεί το αυτοκίνητο από τις αρχές ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή αστυνομία το BMW ακινητοποιήθηκε από περιπολικό. Ο δράστης βρίσκονταν προφανώς υπό την επήρεια κοκαΐνης και αμφεταμινών, όπως έδειξε ένα πρώτο τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών. Επειδή όμως δεν έφερε μαζί του ταυτότητα οι αρχές είναι σε θέση να εξακριβώσουν την ηλικία του. Το αυτοκίνητο είχε πολωνικές πινακίδες, σύμφωνα ωστόσο με τον τοπικό Τύπο ο οδηγός ισχυρίστηκε ότι δεν είναι Πολωνός, αλλά από άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Καμία ένδειξη για τρομοκρατικό υπόβαθρο

Αμέσως μετά το συμβάν διακόπηκαν για λόγους ασφαλείας όλες οι προσγειώσεις και απογειώσεις, ενώ όσα αεροπλάνα βρίσκονταν σε διαδικασία προσέγγισης του Ανοβέρου οδηγήθηκαν σε άλλα αεροδρόμια της ευρύτερης περιοχής. Πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αναβολή περίπου 15 απογειώσεων και πάνω από 20 προσγειώσεων.

Όπως ανακοίνωσε ωστόσο το αεροδρόμιο η διαδικασία check-in έχει ξεκινήσει και πάλι, ενώ μετά τις 8μμ τοπική ώρα όλες οι προσγειώσεις και απογειώσεις διεξάγονται κανονικά.

Το αεροδρόμιο Ανοβέρου-Λανγκενχάγκεν ανήκει στους σημαντικότερους διεθνείς αερολιμένες της βόρειας Γερμανία. Πέρυσι οι επιβάτες άγγιξαν τα 6 εκατομμύρια. Είναι η έδρα της γερμανικής αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους Tuifly που πραγματοποιεί πτήσεις σε ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο.

Πηγή: Deutsche Welle

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις