Κόσμος

Άντε γειά Κιμ! Αυτομόλησε κορυφαίος διπλωμάτης της Βόρειας Κορέας

Ένας από τους κορυφαίους διπλωμάτες της Βόρειας Κορέας το... έσκασε και από την πρεσβεία της χώρας στο Λονδίνο κατέληξε στη... Νότια Κορέα!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Και δεν πρόκειται για όποιον κι όποιον διπλωμάτη αλλά για τον αναπληρωτή πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας στο Λονδίνο, Τάε Γιονγκ Χο, ο οποίος πήρε την οικογένειά του και αυτομόλησε στη Νότια Κορέα, όπως ανακοίνωσε η Σεούλ. Είναι ο πλέον υψηλόβαθμος διπλωμάτης της Πιονγιάνγκ που έχει αυτομολήσει ποτέ στη Νότια Κορέα.

Ο Τάε αυτομόλησε στη Νότια Κορέα λόγω της δυσαρέσκειάς του απέναντι στις αρχές της Πιονγκγιάνγκ και σκεπτόμενος το μέλλον του παιδιού του, δήλωσε ο εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Ενοποίησης Τζέονγκ Τζουν Χι σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Τζέονγκ αρνήθηκε να διευκρινίσει περαιτέρω όσον αφορά το πότε έφτασε ο Τάε ή το δρομολόγιο που ακολούθησε. “Τώρα τελούν υπό την προστασία της κυβέρνησης και οι αρμόδιοι θεσμοί προχωρούν στη συνήθη απαραίτητη διαδικασία”, κατέληξε ο Τζέονγκ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γκάρι Κασπάροφ: «Κινδυνεύει η ζωή μου» – Η προειδοποίηση από ΗΠΑ και Λιθουανία
«Η είδηση, σύμφωνα με την οποία, μαζί με τον από χρόνια συνεργάτη μου Ιβάν Τιουτρίν βρισκόμαστε σε κατάλογο στόχων δολοφονίας, δεν με εξέπληξε, παραταύτα ωστόσο είναι ένα σοκ», έγραψε ο Κασπάροφ
Ο Γκάρι Κασπάροφ
Τι πήγε τελικά «λάθος» στη διπλή προσπάθεια εκτέλεσης της Κρίστα Πάικ - Πώς επέζησε μετά από δύο θανατηφόρες ενέσεις, τι ακολουθεί
Η πεντοβαρβιτάλη πιθανότατα δεν έφθασε σε επαρκή συγκέντρωση στο αίμα της - «Παγώνουν» οι επόμενες εκτελέσεις στο Τενεσί, το κενό στο πρωτόκολλο
H Κρίστα Πάικ 5