Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Αντιδρά το TikTok για το «μπλόκο» σε εργαζομένους της Κομισιόν

Αντιδρά το TikTok για το «μπλόκο» σε εργαζομένους της Κομισιόν

Η Κομισιόν απαγόρευσε την χρήση του TikTok στις συσκευές διαφόρων υπαλλήλων της για λόγους ασφαλείας με την εταιρία να αντιδρά. 

Εκπρόσωπος του TikTok σε δήλωσή του κάνει λόγο για μια λανθασμένη απόφαση επισημαίνοντας ότι κανείς από την Κομισιόν δεν μπήκε στη διαδικασία να επικοινωνήσει μαζί τους. 

 «Πιστεύουμε ότι αυτή η αναστολή είναι λανθασμένη και βασίζεται σε θεμελιώδεις παρανοήσεις. Μας εκπλήσσει που η Επιτροπή δεν επικοινώνησε απευθείας μαζί μας ούτε έδωσε μια εξήγηση – ζητήσαμε μια συνάντηση για να ξεκαθαρίσουμε τα δεδομένα σχετικά με το πώς προστατεύουμε τα δεδομένα των 125 εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλη την ΕΕ που έρχονται στο TikTok κάθε μήνα. Συνεχίζουμε να βελτιώνουμε την προσέγγισή μας στην ασφάλεια δεδομένων, μεταξύ άλλων με τη δημιουργία τριών κέντρων δεδομένων στην Ευρώπη για την αποθήκευση δεδομένων χρηστών σε τοπικό επίπεδο, περαιτέρω μείωση της πρόσβασης των εργαζομένων στα δεδομένα και ελαχιστοποίηση των ροών δεδομένων εκτός Ευρώπης», ήταν τα λόγια του εκπροσώπου του TikTok.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις