Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Αντιμέτωπη με “πραξικόπημα” η Τερέζα Μέι – Οι δολοπλοκίες του Μπόρις Τζόνσον

Αντιμέτωπη με “πραξικόπημα” η Τερέζα Μέι – Οι δολοπλοκίες του Μπόρις Τζόνσον

– Ο Μπόρις Τζόνσον και οι σκληροί του Brexit θέλουν να ρίξουν την Τερέζα Μέι από την κυβέρνηση
– Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών προσπαθεί μέχρι το τέλος του μήνα να γίνει ο ίδιος πρωθυπουργός
– Τη νέα πολιτική κρίση στη Βρετανία αποκάλυψαν δυο βρετανικές εφημερίδες

Δυο μεγάλες βρετανικές εφημερίδες οι Sunday Times και η κυριακάτικη Daily Mail προκαλούν πολιτικό σεισμό στην Βρετανία. Και οι δυο εφημερίδες αναφέρουν ότι υπάρχουν πληροφορίες πως η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι είναι αντιμέτωπη με ένα ιδιότυπο πραξικόπημα από τους πιο κοντινούς συνεργάτες της. Και φυσικά κύριος στόχος τους είναι να την ρίξουν από την πρωθυπουργία.

Πρωταγωνιστές και κύριοι δολοπλόκοι σύμφωνα πάντα με τις εφημερίδες είναι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον και ο Σερ Λίντον Κρόσμπι επικεφαλής της προεκλογικής της εκστρατείας το 2017.

Ο Τζόνσον παραιτήθηκε τον Ιούλιο διαφωνώντας με την πολιτική της Μέι στο Brexit και από εκείνη την ώρα σκάβει τον λάκκο της Τερέζα Μέι.Ο Κρόσμπι ήταν εκείνος που επίσης οδήγησε τον Τζόνσον σε δυο εκλογικές νίκες για την δημαρχία του Λονδίνου.

Οι Sunday Times αναφέρουν ότι ο Κρόσμπι είναι ο εγκέφαλος πίσω από διεργασίες που στόχο έχουν να καταστρέψουν το σχέδιο της Μέι για το Brexit. Μάλιστα, είναι σε επαφή με εταιρεία που στηρίζει το κομμάτι των Τόρις για σκληρό Brexit.

Μαζί σχεδιάζουν μια ολόκληρη εστρατεία για να καταστρέψουν το σχέδιο της Μέι και με την υποστήριξη του Τζόνσον θα παρουσιάσουν το νεο όραμα για έξοδο από την ΕΕ πριν από το συνέδριο των Τόρις στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Στόχος όλων αυτών είναι να αλλάξει ο ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ, δηλαδή του πρωθυπουργικού γραφείου. Να φύγει η Τερέζα Μέι και να εγκατασταθεί ο Μπόρις Τζόνσον!

Η Mail ανέφερε ότι η Τερέζα Μέι είναι γνώστης όλων αυτών και μάλιστα ήδη έχει κηρύξει πόλεμο στον Μπόρις Τζόνσον. «Ο Μπορις δεν τα έχει σκεφτεί όλα σωστά. Το σχέδιό του μπορεί να καταλήξει στην καθυστέρηση εξόδου απο την ΕΕ ή να μην υπάρξει καθόλου Brexit. Αν συμβεί αυτό, το κόμμα δεν θα τον συγχωρήσει», είπε πηγή των Τόρις στην εφημερίδα.

πηγη: BusinessInsider

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις