Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Αντίποινα Γιούνκερ για το Brexit: “Θα σταματήσω να μιλάω Αγγλικά”

Αντίποινα Γιούνκερ για το Brexit: “Θα σταματήσω να μιλάω Αγγλικά”

Τα παρατράγουδα αλλά και οι “παρεξηγήσεις” λόγω Brexit έχουν ξεκινήσει… Σήμερα (05.05.2017) ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε πως θα σταματήσει να μιλάει αγγλικά γιατί… “χάνουν το νόημα τους πια”.

Ο Γιούνκερ ετοιμαζόταν για μία ομιλία στα γαλλικά το πρωί της Παρασκευής όταν “πέταξε” το “καρφάκι” του για τα αγγλικά. “Αργά αλλά με βεβαιότητα, τα αγγλικά χάνουν την σημασία τους”.  Το φαρμακερό σχόλιο του Γιούνκερ δεν έπεσε κάτω… μιας και ο Βρετανός υπουργός Εθνικής Άμυνας Michael Fallon, του απάντησε, καλώντας τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να κρατάνε τις απόψεις για τον εαυτό τους. 

Όλα αυτά ενώ πριν λίγες μέρες είχε γίνει γνωστός και ένας καυγάς που είχε ο Γιούνκερ με την Τερέζα Μέι. Η Μέι φέρεται να είπε σε συνάντηση που είχε μαζί του, την περασμένη εβδομάδα ότι θέλει να συζητήσει μια εμπορική συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου πριν επιλυθεί το ευαίσθητο ζήτημα του “λογαριασμού” του διαζυγίου, κάτι που αρνούνται οι Ευρωπαίοι.

“Πήγε πολύ άσχημα” λέγεται ότι σχολίασε στη συνέχεια ο Γιούνκερ. Ο Γιούνκερ μιλούσε στο τηλέφωνο με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στην οποία μετέφερε τη συζήτηση με την Μέι. “Βρίσκεται (η Μέι) σε άλλον γαλαξία. Με βάση αυτά που έγιναν στη συνάντηση, μια έλλειψη συμφωνίας είναι πιο πιθανή από την επίτευξη συμφωνίας”, πρόσθεσε.

“Δεν βρίσκομαι σε άλλον γαλαξία” απάντησε η Μέι, μιλώντας στην εκπομπή του Άντριου Μαρ στο BBC. “Αλλά πιστεύω ότι τα σχόλια που είδαμε από τους Ευρωπαίους ηγέτες δείχνουν ότι θα υπάρξουν στιγμές που αυτές οι διαπραγματεύσεις θα είναι δύσκολες”, πρόσθεσε. Επανέλαβε επίσης ότι είναι προτιμότερο να μην υπάρξει συμφωνία παρά να επιτευχθεί μια “κακή συμφωνία”.

Πηγή: RT

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε