Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

«Ο Γιούνκερ ήταν “τύφλα” στη Σύνοδο της Γενεύης για το Κυπριακό»

«Ο Γιούνκερ ήταν “τύφλα” στη Σύνοδο της Γενεύης για το Κυπριακό»

Στον… “πόλεμο” που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Βρετανία και την Κομισιόν λόγω Brexit φαίνεται πως μπαίνει και η Sun με ένα δημοσίευμα κατά του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Υποστηρίζει πως ήταν… τύφλα στην πρόσφατη Διάσκεψη για το Κυπριακό στη Γενεύη και δεν μπορούσε ούτε να σταθεί στα πόδια του!

«Ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ήρθε αντιμέτωπος με νέα ερωτήματα για την καταλληλότητά του για τη θέση χθες βράδυ καθώς προέκυψαν ισχυρισμοί πως ήταν μεθυσμένος κατά τη διάρκειας ειρηνευτικής Συνόδου του ΟΗΕ» γράφει το πρώτο (γιατί υπήρξε και δεύτερο) δημοσίευμα της Sun.

Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται διπλωματικές πηγές, οι οποίες ισχυρίζονται πως ο πρόεδρος της Κομισιόν ήταν ξεκάθαρα μεθυσμένος κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στη Γενεύη για το Κυπριακό τον περασμένο Ιανουάριο. «Ο κ. Γιούνκερ προκάλεσε σάλο κατά τη διάρκεια της Συνόδου με την εριστική συμπεριφορά του εξαιτίας του ποτού. Περιελάβανε συγκρούσεις με ανθρώπους και έπιπλα και ήταν πολύ οικείος με νεαρούς βοηθούς», αναφέρει χαρακτηριστικά η Sun.

Διπλωματική πηγή είπε στην εφημερίδα: «Ήταν ξεκάθαρο πως ο Γιούνκερ ήταν πολύ “αναζωογονημένος”. Σκόνταφτε σε πράγματα που ήταν τριγύρω και πήγαινε σε νεαρά μέλη του προσωπικού για συζητήσεις. Ήταν παράξενη συμπεριφορά και λίγο ντροπιαστική για όλους».

Όλα αυτά στο πρώτο δημοσίευμα της εφημερίδας, χθες Πέμπτη (04.05.2017). Αλλά η Sun, που δεν συγχωρεί στον Γιούνκερ τον καυγά του με την Τερέζα Μέι για το Brexit, επανήλθε με νέο δημοσίευμα την Παρασκευή (05.05.2017).

«Είναι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αλκοολικός;» είναι ο τίτλος του δεύτερου δημοσιεύματος της Sun, σημειώνοντας πως ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρνείται τις κατηγορίες, αλλά η εφημερίδα του… θυμίζει πως δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύματα τον εμφανίζουν να έχει πρόβλημα με το ποτό.

Υπενθυμίζει μάλιστα πως κάποτε είχε ειπωθεί ότι πίνει κονιάκ για πρωινό και πως κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στη Liberation, είχε πιει πολλά ποτήρια σαμπάνια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε