Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Άντονι Φάουτσι για κορονοϊό: Η πανδημία δεν θα τελειώσει το 2022

Άντονι Φάουτσι για κορονοϊό: Η πανδημία δεν θα τελειώσει το 2022

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του διάσημου αμερικανού επιδημιολόγου, Άντονι Φάουτσι, ο οποίος δήλωσε πως η πανδημία κορονοϊού δεν θα τελειώσει το καλοκαίρι το καλοκαίρι του 2022, ωστόσο έσπευσε να τονίσει πως θα περιοριστεί. Αυτό δήλωσε ο Άντονι Φάουτσι στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

Η εφημερίδα με άρθρο της «Ο εφιάλτης συνεχίζεται», μιλά με τον Άντονι Φάουτσι για το τέλος της πανδημίας κορονοϊού. Ο ίδιος σημείωσε: «Θεωρώ πιθανό ότι μέχρι τότε θα περιορίσουμε την πανδημία, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι μέχρι το καλοκαίρι της ερχόμενης χρονιάς θα την έχουμε εξολοθρεύσει. Ελπίζω ότι μέχρι τότε δεν θα έχουμε καθημερινά 75.000 κρούσματα στις ΗΠΑ, όπως συμβαίνει σήμερα».

Ωστόσο, σημείωσε πως θα χρειαστεί περίπου ένα με ενάμιση έτος ώστε να εξαλειφθούν οι επιπτώσεις της πανδημίας στην κοινωνία: «Ακόμα κι αν περιοριστεί ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία και των θανάτων βρισκόμαστε ακόμα στην φάση εξάπλωσης της πανδημίας. Θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας χρόνος, αν όχι ενάμισης χρόνος, για να περιοριστούν τα νέα κρούσματα σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην υπάρχουν πια επιπτώσεις στην κοινωνία».

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις