Τετάρτη, 21 Φεβ.
13oC Αθήνα

Αντόνιο Ταγιάνι κατά Όλαφ Σολτς: Λέει ό,τι θέλει – Στέλνουν στην Ιταλία τους μετανάστες που πάνε στη Γερμανία

Αντόνιο Ταγιάνι κατά Όλαφ Σολτς: Λέει ό,τι θέλει – Στέλνουν στην Ιταλία τους μετανάστες που πάνε στη Γερμανία

Πυρά εξαπέλυσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, κατά του Γερμανού καγκελάριου, Όλαφ Σολτς για τη στάση της Γερμανίας στο μεταναστευτικό.

Συγκεκριμένα, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, σε συγκέντρωση του κόμματός του, Φόρτσα Ιτάλια, αναφερόμενος στο κύριας σημασίας αυτό θέμα, δήλωσε: «Ο Σολτς λέει ό,τι θέλει. Εμείς πρέπει να έχουμε ως σημείο αναφοράς τη στρατηγική, την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Στη Γερμανία βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο, αλλά υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα που πρέπει να λυθεί. Εμείς θα θέλαμε να καταλάβουμε ποια είναι η γερμανική θέση, τα όσα λένε δεν είναι σαφή. Θα τα αξιολογήσουμε, θα δούμε. Τους μετανάστες που θέλουν να πάνε στη Γερμανία, δεν πρέπει να τους στέλνουν στην Ιταλία».

Ο δε Ιταλός υπουργός Άμυνας, Γκουίντο Κροζέτο, μέσω διαδικτύου υπογράμμισε: «Προσπαθούν να σταματήσουν τη μετανάστευση σε μια περιοχή της Ευρώπης αλλά, σε μια άλλη, διευκολύνουν τη μεταφορά μεταναστών. Με συνοχή και οξύνοια». Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η αναφορά του Κροζέτο είναι στην απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να ενισχύσει τους ελέγχους στα σύνορα με την Αυστρία.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις