Κόσμος

Η Αντζελίνα Τζολί στα κεντρικά του ΝΑΤΟ – “Να μπει τέλος στη σεξουαλική βία στις εμπόλεμες χώρες” [vid]

Υπό την ιδιότητα της ειδικής απεσταλμένης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, η Αντζελίνα Τζολί κάλεσε σήμερα το ΝΑΤΟ να συμβάλει προκειμένου να μπει ένα τέλος στη χρήση της σεξουαλικής βίας ως όπλο πολέμου, διευρύνοντας με την επίσκεψη αυτή στην έδρα του Βορειοατλαντικού Συμφώνου τις προσπάθειές της σε διεθνές επίπεδο για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η διάσημη πρωταγωνίστρια του Χόλιγουντ, που νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα επισκέφθηκε έναν καταυλισμό Σύρων προσφύγων στην Ιορδανία, αφού απεύθυνε αυτήν την έκκληση ενώπιον της Βορειοατλαντικής Συμφωνίας στις Βρυξέλλες, κατόπιν συναντήθηκε με στρατιωτικούς διοικητές του ΝΑΤΟ.

«Η βία εναντίον των γυναικών και των παιδιών, ειδικά η σεξουαλική βία, είναι ένα ολοένα κι εντεινόμενο χαρακτηριστικό γνώρισμα του πολέμου» επισήμανε η Τζολί κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στα κεντρικά του ΝΑΤΟ, όπου είχε στο πλευρό της τον γενικό γραμματέα του οργανισμού Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Ο βιασμός χρησιμοποιείται ως όπλο ώστε να επιτευχθούν στρατιωτικοί και πολιτικοί σκοποί. Επηρεάζει τους άνδρες και τα αγόρια όπως επίσης τις γυναίκες και τα κορίτσια» πρόσθεσε.

Το ΝΑΤΟ, που απαριθμεί 29 κράτη μέλη και έχει αποστολές από το Κόσοβο έως το Αφγανιστάν, συμφώνησε στο να βοηθήσει να καταγγέλλονται τα περιστατικά σεξουαλικής βίας στις εμπόλεμες ζώνες προκειμένου να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι δράστες και να τεθεί υπό αμφισβήτηση η ιδέα ότι ο βιασμός είναι μια αναπόφευκτη όψη μιας σύρραξης.

Η Αντζελίνα Τζολί, μητέρα έξι παιδιών, η οποία κυκλοφόρησε πέρυσι την ταινία της “First They Killed My Father” σχετικά με το καθεστώς των Ερυθρών Χμερ της Καμπότζης τη δεκαετία του 1970, σημείωσε επίσης ότι έχει συναντηθεί με θύματα σεξουαλικής κακοποίησης σε εμπόλεμες ζώνες και επιδιώκει να είναι η φωνή εκείνων.

Διατυπώνοντας την οργή της για την έλλειψη βοήθειας προς τα θύματα, η ηθοποιός είπε πως ελπίζει ότι το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να βοηθήσει βελτιώνοντας τα πρότυπα στις τάξεις του στρατού άλλων χωρών μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του στο εξωτερικό, όπως και της προώθησης του ρόλου των γυναικών στις ένοπλες δυνάμεις.

Η 42χρονη σκηνοθέτης επανέλαβε τα δεινά των προσφύγων Ροχίνγκια που διέφυγαν από τις βιαιοπραγίες στη Μιανμάρ και τόνισε την ανεπαρκή αντίδραση πολλών κυβερνήσεων σε όλον τον κόσμο.

«Ανησυχώ πολύ για τους Ροχίνγκια. Είμαι πολύ θυμωμένη με την ανταπόκριση… Ανησυχώ πολύ με τις ιστορίες που αποκαλύπτονται ότι 10χρονα κορίτσια πέφτουν θύματα βιασμού» υπογράμμισε.

«Θα πρέπει όλοι μας να ντρεπόμαστε για το πόσα λίγα έχουμε καταφέρει να κάνουμε» συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το γιγάντιο πάντα του Πεκίνου, ο Μενγκ Λαν, εγκαινίασε το νέο του σπίτι τρώγοντας «αραχτός» το αγαπημένο του μπαμπού
Το νέο συγκρότημα του Ζωολογικού Κήπου του Πεκίνου εκτείνεται σε 13.000 τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνει τέσσερις εσωτερικούς εκθεσιακούς χώρους, πέντε χώρους φιλοξενίας και πέντε υπαίθριους χώρους άσκησης
O Μενγκ Λαν
Η δραματική φυγάδευση της Μάλια Ομπάμα από τη Νίκαια της Γαλλίας μετά την τρομοκρατική επίθεση: «Φεύγουμε σε 30 λεπτά»
Στις 14 Ιουλίου 2016, Τυνήσιος ισλαμιστής έριξε φορτηγό πάνω στο πλήθος που παρακολουθούσε τους εορτασμούς για την Ημέρα της Βαστίλης σκοτώνοντας 86 ανθρώπους
Η Μάλια Ομπάμα με τους γονείς της Μπαράκ και Μισέλ
Λίντσι Γκράχαμ: Το ταξίδι στο Κίεβο και οι θεωρίες συνωμοσίας για «εξελιγμένη δολοφονία» από τη Ρωσία
Ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής πέθανε σε ηλικία 71 ετών - Υπήρξε ένας από τους πιο ένθερμους πολέμιους της Ρωσίας - «Πιστεύω ότι το FBI σπαταλά τον χρόνο του» είπε ο Τραμπ
Λίντσεϊ Γκράχαμ
Απειλές Τραμπ για πλήγματα σε εργοστάσια και γέφυρες στο Ιράν: Κρίσιμη συνεδρίαση για μεγάλη επίθεση
«Την επόμενη εβδομάδα θα πάρουν σειρά οι ηλεκτροπαραγωγικοί σταθμοί» και τη μεθεπόμενη θα «πάρουν σειρά οι γέφυρες» αν οι Ιρανοί «δεν καθίσουν στο τραπέζι να διαπραγματευτούν», είπε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο Fox News
Ντόναλντ Τραμπ 5
Με Αλτσχάιμερ διαγνώστηκε ο ηρωικός πιλότος που προσυδάτωσε το αεροπλάνο στον ποταμό Χάντσον και έσωσε 155 ζωές
Η πτήση 1549 της US Airways προσυδατώθηκε στον ποταμό Χάντσον στις 15 Ιανουαρίου 2009, αφού και οι δύο κινητήρες της έπαυσαν να λειτουργούν λόγω σύγκρουσης με ένα σμήνος χηνών
Sully' Sullenberger