Κόσμος

Ανυποχώρητος ο Πάπας Φραγκίσκος: Καμιά έκτρωση δεν είναι αποδεχτή

Ο Πάπας Φραγκίσκος για άλλη μια μια φορά εξέφρασε την αντίθεσή τους στις εκτρώσεις. Ακόμα και αν το έμβρυο διαπιστωθεί ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ανυποχώρητος είναι ο Πάπας Φραγκίσκος στο θέμα των εκτρώσεων σε μια εποχή μάλιστα που το συγκεκριμένο θέμα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή σε πολλές χώρες.

Οπως υποστηρίζει μία έκτρωση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτή ακόμα και όταν αποδειχθεί ιατρικά ότι το έμβρυο έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα. «Ποτέ μην αφαιρείτε μια ανθρώπινη ζωή ή μην προσλαμβάνετε έναν εκτελεστή για να λύσει το πρόβλημα» τόνισε ο Πάπας σε συνέδριο στο Βατικανό

«Κάθε παιδί είναι ένα δώρο, που αλλάζει την ιστορία μιας οικογένειας. Κάθε παιδί πρέπει να είναι ευπρόσδεκτο, να λαμβάνει αγάπη και φροντίδα», επισήμανε. Ανέφερε μάλιστα πως οι ηγέτες των εκκλησιών και οι εκκλησιαστικές κοινότητες θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για τις οικογένειες που περιμένουν παιδί με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Υποστήριξε πως η αντίθεση στις αμβλώσεις δεν είναι θέμα θρησκευτικό αλλά καθαρά ανθρώπινο ενώ χαρακτηριστικά αναρωτήθηκε: “Είναι νόμιμο να πετάξεις μία ζωή για να λύσεις ένα πρόβλημα;”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: Νέα κλιμάκωση με ρωσικές επιθέσεις σε φορτηγά πλοία και χαλυβουργίες – Ουκρανικά drones σφυροκόπησαν τη Σαμάρα
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του κατέρριψαν στη διάρκεια της νύκτας 230 ουκρανικά drones πάνω από περισσότερες από μια δωδεκαριά ρωσικές περιφέρειες
Πυροσβέστης σε κτίριο κατοικιών, μετά από πλήγμα, στην Οδησσό της Ουκρανίας