Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον Ριμπολόβλεφ και αφέθηκε ελεύθερος

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον Ριμπολόβλεφ και αφέθηκε ελεύθερος

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σήμερα στο Μονακό σε βάρος του ρώσου δισεκατομμυριούχου Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ για υποθέσεις απάτης, και στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Όπως έγινε γνωστό από δικαστική πηγή κατηγορίες απαγγέλθηκαν και σε ακόμα τρία πρόσωπα εκτός από τον Ριμπολόβλεφ, και οι οποίες τον φέρνουν αντιμέτωπο με τον ελβετό πρώην έμπορο έργων τέχνης Ιβ Μπουβιέ,

Η ακριβής κατηγορία (ή κατηγορίες) σε βάρος του Ριμπαλόβλιεφ δεν έγινε γνωστή. Αφέθηκε ελεύθερος και τέθηκε υπό δικαστικό έλεγχο, όπως και οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι: η δικηγόρος του, η Τετιάνα Μπερσεντά, και ο γιος και η σύζυγος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης του Μονακό Φιλίπ Ναρμινό, διευκρινίσθηκε από την εισαγγελία του Μονακό, η οποία επιβεβαίωσε μια πληροφορία της εφημερίδας Nice-Matin.

Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή την καταγγελία του Ριμπολόβλεφ σε βάρος του εμπόρου έργων τέχνης Ιβ Μπουβιέ, τον οποίο κατηγορούσε ο Ρώσος επιχειρηματίας για απάτη. Οι αρχές του Μονακό πιστεύουν ότι ο Ριμπολόβλεφ έτυχε “ευνοϊκής μεταχείρισης” στην υπόθεση αυτή καθώς αποκαλύφθηκε ότι η δικηγόρος του και στενοί συνεργάτες του αντάλλαζαν μηνύματα με τους επικεφαλής της τοπικής δικαστικής αστυνομίας, ακόμη και με τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον Φιλίπ Ναρμινό, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

Η είδηση της σύλληψης του ιδιοκτήτη του Σκορπιού είχε πέσει σαν “κεραυνός” το βράδυ της Τρίτης, λίγο πριν τον αγώνα της Μονακό με την Μπριζ για το Champions League.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις