Κόσμος

Απαγορεύτηκε η πρόσβαση στο ψηλότερο δέντρο στον κόσμο – Αγγίζει τα 116 μέτρα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο Εθνικό Πάρκο Ρέντγουντ στην Καλιφόρνια βρίσκεται το ψηλότερο δέντρο στον πλανήτη. Έχει ύψος 115,92 μέτρα, σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Ο λόγος για το δέντρο «Hyperion (Υπερίων)», μία σεκόγια της οικογένειας των Κυπαρισσοειδών, που οφείλει το όνομά του από την ελληνική μυθολογία. Ο Υπερίων ήταν ένας από τους Τιτάνες και πατέρας του θεού Ήλιου και της θεάς Σελήνης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN το πάρκο εξέδωσε ανακοίνωση όπου απαγορεύει την πρόσβαση στο δέντρο με ποινή σε όσους δεν τη σεβαστούν έως και έξι μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 5.000 δολάρια.

«Η γιγάντια σεκόγια βρίσκεται βαθιά στο πάρκο χωρίς μονοπάτι μέσα από πυκνή βλάστηση και απαιτείται πολύ ώρα πεζοπορία για να φτάσει κανείς κοντά του», αναφέρει η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του εθνικού πάρκου.

«Παρά τη δύσκολη διαδρομή, η αυξημένη δημοτικότητα λόγω των μπλόγκερ, των ταξιδιωτικών συντακτών και των ιστοσελίδων έχει καταλήξει στην καταστροφή του οικοσυστήματος γύρω από τον Υπερίωνα. Ως επισκέπτης, πρέπει να αποφασίσεις αν θα είσαι μέρος της προστασίας αυτού του μοναδικού τοπίου – ή θα είσαι μέρος της καταστροφής του» σημειώνεται.

Ο Leonel Arguello, επικεφαλής των φυσικών πόρων του πάρκου, ανέφερε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο «San Francisco Gate» ότι οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και GPS, υπολειτουργούν και αυτό δυσκολεύει σε περίπτωση που κάποιος χαθεί ή τραυματιστεί μέσα στην πυκνή βλάστηση του πάρκου.

Οι επισκέπτες, ωστόσο, δεν είναι ο μόνος κίνδυνος για το γιγάντιο αυτό δέντρο. Οι φωτιές που ξεσπούν με μεγαλύτερη συχνότητα στα εθνικά πάρκα της Καλιφόρνιας αποτελούν άλλη μια μεγάλη απειλή για τα αιωνόβια αυτά δέντρα.

Το 2021, οι υπεύθυνοι των εθνικών πάρκων Sequoia και Kings Canyon έλαβαν αυστηρά μέτρα για να προστατεύσουν μερικά από τα μεγαλύτερα δέντρα του κόσμου από τη φωτιά.

Ο «Στρατηγός Σέρμαν», που θεωρείται το μεγαλύτερο δέντρο στον κόσμο σε όγκο τυλίχθηκε με ένα ανθεκτικό υλικό με βάση το αλουμίνιο που είναι ανθεκτικό στην φωτιά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Σιβηρική πανώλη»: Το μυστήριο στη Ρωσία, ο φόβος για βιολογικά όπλα και το μάθημα από την Covid που δεν πήραμε ποτέ
Πόσο καλά προετοιμασμένος είναι ο πλανήτης για την επόμενη απρόβλεπτη απειλή από μια λοιμώδη νόσο - Η Ρωσία διαψεύδει τις πληροφορίες για δεύτερο κρούσμα πανώλης στη Σιβηρία
Επιστήμονας σε εργαστήριο
Η Ισπανία αποχαιρετά τη Μαρικάρμεν: Ένα λουλούδι κι ένα σημείωμα στην πόρτα του σπιτιού που δεν πρόλαβε να ξαναδεί
Πένθος και οργή για τον θάνατο της 87χρονης που έγινε σύμβολο του αγώνα ενάντια στη στεγαστική κρίση στην Ισπανία - Η έξωση που προκάλεσε μαζικές διασηλώσεις και οδήγησε στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών
Λουλούδια για την Μαρικάρμεν Αμπασκάλ
Υπόθεση κατασκοπείας στη Βρετανία: Μέλος του Βασιλικού Ναυτικού κατηγορείται ότι συγκέντρωνε απόρρητες πληροφορίες υπέρ ξένης δύναμης
Σε βάρος του 24χρονου Τέντι Γιανγκ απαγγέλθηκαν δύο κατηγορίες - Οι βρετανικές αρχές δεν έχουν κατονομάσει επισήμως τη συγκεκριμένη ξένη δύναμη, ωστόσο το Sky News αναφέρει ότι πρόκειται για τη Ρωσία, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί
Ναύτες στη Βρετανία