Κόσμος

«Απασφάλισε» ο Μπάιντεν – Για ποιον παγκόσμιο ηγέτη είπε «δεν έχει ίχνος Δημοκρατίας μέσα του»

«Έκρηξη» Μπάιντεν! Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ σε συνέντευξή του που θα μεταδοθεί τις επόμενες ώρες και αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση, δηλώνει ότι θέλει έναν «ακραίο ανταγωνισμό» με την Κίνα, αλλά όχι σύγκρουση.

Ο Τζο Μπάιντεν σε συνέντευξή του που μαγνητοσκοπήθηκε την Παρασκευή (05.02.2021) και θα μεταδοθεί ολόκληρη την Κυριακή (07.02.2021) προειδοποιεί ότι η αντιπαλότητα μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας πιθανόν να πάρει τη μορφή ενός «ακραίου ανταγωνισμού», διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι θέλει να αποφύγει μια «σύγκρουση» μεταξύ των δύο πρώτων παγκοσμίων δυνάμεων.

 

Ο Μπάιντεν αποκάλυψε επίσης ότι δεν έχει ακόμη μιλήσει με τον Κινέζο Πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο ομόλογός του «δεν είχε κανένα λόγο να μην του τηλεφωνήσει».

«Είναι πολύ σκληρό. Αυτός δεν έχει, και δεν το λέω ως κριτική, είναι ακριβώς η πραγματικότητα, δεν έχει ίχνος δημοκρατίας μέσα του», πρόσθεσε ο Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με αποσπάσματα που μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Ρατσιστική επίθεση στις 2 μουσουλμάνες Δημοκρατικές – «Γυρίστε από εκεί που ήρθατε, μπείτε σε μια βάρκα με τον παράφρονα Ντε Νίρο»
Οι δύο γυναίκες βουλευτές διέκοψαν την ομιλία του κατηγορώντας τον για την σκληρή πολιτική του κατά των μεταναστών - «Είναι θεότρελες και παλαβές», σχολίασε
Ντόναλντ Τραμπ
23
Μπλεξίματα για Τραμπ: Κατηγορίες πως απέσυρε έγγραφα από τον φάκελο Επστάιν που τον μπλέκουν σε σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης
Το υπουργείο Δικαιοσύνης απάντησε μέσω της πλατφόρμας Χ, υποστηρίζοντας ότι «τίποτα δεν διαγράφηκε» και ότι οι περιορισμοί αφορούν μόνο διπλά έγγραφα, αποφάσεις μη δημοσιοποίησης ή στοιχεία εν εξελίξει έρευνας
Τζέφρι Επστάιν και Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ επισκέφθηκαν παιδιά πρόσφυγες από τη Συρία και τη Γάζα
Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ «συναντήθηκαν με νεαρούς πρόσφυγες και συμμετείχαν με τα παιδιά σε δραστηριότητες σχετικές με το ποδόσφαιρο, την τέχνη και τη μουσική», ανέφερε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ
Ο πρίγκιπας Χάρι της Βρετανίας και η Μέγκαν, δούκισσα του Σάσεξ, φτάνουν στο Ειδικό Νοσοκομείο στο Αμμάν της Ιορδανίας