Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

«Απασφάλισε» ο Μπλίνκεν: Κατηγορεί τη Ρωσία για fake news σχετικά με τα εμβόλια κατά του κορονοϊού

Μπλίνκεν

Με «άγριες διαθέσεις» φαίνεται πως ήρθε ο νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, στην πρώτη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην οποία συμμετείχε.

Ο κ. Μπλίνκεν ξιφούλκησε κατά της Κίνας – την οποία κατηγόρησε ότι εξανάγκασε την Αυστραλία σε σύμφωνο οικονομικής συνεργασίας – και είπε στον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ούτε λίγο, ούτε πολύ να ακυρώσει η άγκυρα την αγορά των S-400 και να επιστρέψει στο Σύμφωνο της Κωνσταντινούπολης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας.

Όμως στη φαρέτρα του είχε βέλη – πολλά – κατά της Ρωσίας.

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν κατηγόρησε τη Ρωσία ότι παραπληροφορεί σχετικά με τα εμβόλια και υποσκάπτει την εμπιστοσύνη στα φάρμακα κατά της COVID-19.

click4more Μπλίνκεν σε Τσαβούσογλου: Εγκαταλείψτε τους S-400

Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου μετά τις διαβουλεύσεις των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο Μπλίνκεν περιέγραψε τις απειλές που αντιμετωπίζει το ΝΑΤΟ, όχι μόνον των στρατιωτικών.

«Αυτές περιλαμβάνουν τη χρήση εκστρατειών παραπληροφόρησης και κατευθυνόμενης διαφθοράς για να τροφοδοτήσουν τη δυσπιστία στις δημοκρατίες μας. Επιθέσεις στον κυβερνοχώρο που στοχεύουν την κρίσιμη υποδομή μας και την κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Από τον κραυγαλέο οικονομικό εξαναγκασμό της Αυστραλίας από την Κίνα έως τη χρήση παραπληροφόρησης από τη Ρωσία για τη διάβρωση της εμπιστοσύνης στις εκλογές και τα ασφαλή αποτελεσματικά εμβόλια», δήλωσε ο Μπλίνκεν.

Οι ανώτεροι διπλωμάτες και οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ συζήτησαν νωρίτερα για την Ρωσία, συμφωνώντας ότι η συμμαχία θα συνεργαστεί με τη Μόσχα για να προωθήσει τα συμφέροντά της, συμπεριλαμβανομένων των συμφωνιών ελέγχου των εξοπλισμών, αλλά “θα υποχρεώσει τη Ρωσία να λογοδοτήσει για τις απερίσκεπτες και εχθρικές ενέργειές της”.

Πηγή: sputniknews.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις