Κόσμος

Απειλεί να ακυρώσει τη συνέντευξη Τύπου με τη Μέρκελ ο Ερντογάν

Πονοκέφαλο στους Γερμανούς έχει προκαλέσει ο Ερντογάν που απειλεί να ακυρώσει τη συνέντευξη Τύπου με την Άνγκελα Μέρκελ...

Ο Ερντογάν απειλεί να ακυρώσει την κοινή συνέντευξη Τύπου με την Άνγκελα Μέρκελ καθώς δεν θέλει να υπάρξει ερώτηση από συγκεκριμένο δημοσιογράφο.

Το πρόβλημα ακούει στο όνομα Τζαν Ντουντά. Πρόκειται για Τούρκο δημοσιογράφο ο οποίος διευθυντής της τουρκικής αντιπολιτευόμενης εφημερίδας «Τζουμχουριέτ» που έχει διαφύγει στη Γερμανία μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας ότι η Τουρκία εξοπλίζει τζιχαντιστές στη Συρία.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο Ντουντάρ σκοπεύει να ρωτήσει Τούρκο Πρόεδρο: «Γιατί δεν λέτε ότι στις φυλακές της Τουρκίας είναι δημοσιογράφοι, παρά τους χαρακτηρίζετε τρομοκράτες;»

Αυτή την ερώτηση φυσικά και δεν θέλει να την ακούσει ο Ερντογάν και κάπως έτσι δημιουργήθηκε το… “διπλωματικό επεισόδιο”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η πιο δύσκολη ώρα για τον Ζελένσκι: Το τελεσίγραφο 6 ημερών και οι εδαφικές παραχωρήσεις που «δωρίζουν» στη Ρωσία έκταση ίση με το Λουξεμβούργο
Οι απειλές του Πούτιν για κατάληψη περισσότερων εδαφών αν η Ουκρανία αρνηθεί και το σχόλιο Τραμπ για τον Ζελένσκι: «Αν δεν του αρέσει, θα συνεχίσουν να πολεμούν»
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 211
Πούτιν: «Το σχέδιο Τραμπ των 28 σημείων για την Ουκρανία θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για μια τελική ειρηνευτική συμφωνία»
Η Ρωσία θα κέρδιζε αμαχητί μια έκταση ίση με το Λουξεμβούργο, σύμφωνα με νέα ανάλυση - Ο Πούτιν επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία έλαβε σχέδιο του Λευκού Οίκου για τον τερματισμό του πολέμου
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν 189
Προειδοποιεί ο ΓΓ του ΟΗΕ: «Κάθε Ειρηνευτική λύση για την Ουκρανία πρέπει να σέβεται την εδαφική της ακεραιότητα»
«Πρέπει να επιτραπεί στην Ουκρανία να αποφασίσει από μόνη της σχετικά με το πώς θα τερματίσει τον πόλεμο» τονίζει από την πλευρά του ο Φινλανδός πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες