Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Απειλεί θεούς και… δαίμονες ο Τραμπ

Τραμπ Νόμπελ Ειρήνης

Οι διαρροές όσων λέγονται και συζητούνται στον Λευκό Οίκο είναι κάτι σύνηθες. Αλλά επί Ντόναλντ Τραμπ το κακό έχει… παραγίνει. Και κυρίως, έχει κοστίσει στον Αμερικανό πρόεδρο.

Γι’ αυτό και ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί τους “προδότες”. Εκείνους που διαρρέουν στα media όσα λέγονται και ακούγονται στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Μάλλον δεν θα είναι ούτε η τελευταία.

Το βράδυ της Δευτέρας (14.05.2018), λίγο πριν ανακοινώσει (μέσω twitter) πως θα πάει να δει τη Μελάνια Τραμπ στο νοσοκομείο, φρόντισε να στείλει ένα σαφές μήνυμα: πως θα ξετρυπώσει τους “προδότες”. Και ποιος τους… σώζει από την οργή του.

«Οι αποκαλούμενες διαρροές από τον Λευκό Οίκο είναι μια τεράστια υπερβολή από πλευράς των μέσων ενημέρωσης των ψευδών ειδήσεων, προκειμένου να μας κάνουν να φαινόμαστε όσο χειρότεροι είναι δυνατόν. Τούτου λεχθέντος, αυτοί που κάνουν τις διαρροές είναι προδότες και δειλοί, και θα βρούμε ποιοι είναι!», διεμήνυσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η συνεργάτης του Τραμπ και ο ΜακΚέιν

Η προεδρική οργή πιθανότατα συνδέεται με το σάλο που προκλήθηκε μετά την αποκάλυψη μιας φράσης που εκστόμισε η Κέλι Σάντλερ, στέλεχος της ομάδας επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, για τον γερουσιαστή Τζον Μακέιν, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία για καρκίνο στον εγκέφαλο.

Κατά τη διάρκεια μιας κλειστής, εσωτερικής συνάντησης, η Σάντλερ φέρεται να είπε πως η αντίσταση που πρόβαλε ο Μακέιν στον διορισμό της υποψήφιας για την ηγεσία της CIA δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού «θα πεθάνει ούτως ή άλλως».

Λίγους πρώτους μήνες αφότου ανέλαβε την εξουσία, ο Τραμπ είχε ήδη καταφερθεί με μένος εναντίον όσων έκαναν «παράνομες διαρροές» στον Τύπο και είχε τονίσει πως αυτό έπρεπε να «σταματήσει».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις