Κόσμος

Απειλεί το Ιράν! Από τις ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα θα εξαρτηθεί αν θα ανοίξει νέο μέτωπο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, η χώρα του οποίου στηρίζει την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, δήλωσε σήμερα ότι το άνοιγμα ενός «νέου μετώπου» κατά του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή θα εξαρτηθεί από τις «ενέργειές» του στη Λωρίδα της Γάζας που σφυροκοπείται από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Το Ιράν βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για την άνευ όρων στήριξή του στη Χαμάς εδώ και χρόνια. Μολαταύτα, οι Ιρανοί ηγέτες δηλώνουν ότι η Τεχεράνη δεν εμπλέκεται στην επίθεση που εξαπέλυσε η οργάνωση αυτή το περασμένο Σάββατο στο Ισραήλ, τον «ορκισμένο εχθρό» της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει φόβους για το άνοιγμα ενός δεύτερου μετώπου στο βόρειο Ισραήλ, στα σύνορα με τον Λίβανο, εάν η Χεζμπολάχ, επίσης σύμμαχος της Χαμάς και του Ιράν, αποφασίσει να επέμβει.

«Οι αξιωματούχοι ορισμένων χωρών μας ρωτούν για την πιθανότητα ανοίγματος ενός νέου μετώπου (κατά του Ισραήλ) στην περιοχή», είπε ο Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βαγδάτη μαζί με τον πρωθυπουργό του Ιράκ, Μοχάμεντ Σία αλ Σουντάνι.

«Η σαφής απάντησή μας για αυτές τις πιθανότητες είναι ότι όλα εξαρτώνται από τις ενέργειες του σιωνιστικού καθεστώτος στη Γάζα», πρόσθεσε. «Ακόμη και τώρα, τα εγκλήματα του Ισραήλ συνεχίζονται και κανείς στην περιοχή δεν μας ζητά την άδεια να ανοίξει νέα μέτωπα», πρόσθεσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Μετά το Ιράκ, ο Αμπντολαχιάν θα επισκεφθεί τον Λίβανο. Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί έχει καλέσει «τις μουσουλμανικές και αραβικές χώρες» να συντονίσουν τις ενέργειές τους για «να σταματήσουν τα εγκλήματα» του Ισραήλ. Το βράδυ της Τετάρτης συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας και τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «στοπ» του Ερντογάν στο μυστικό σχέδιο ΗΠΑ και Ισραήλ για το Ιράν: Ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τους Κούρδους για να μπουν στην Τεχεράνη
Το σχέδιο που εξεταζόταν, προέβλεπε, σύμφωνα με την Telegraph, τη συμμετοχή μαχητών και από τις έξι παρατάξεις των Ιρανών Κούρδων, οι οποίοι, αφού περνούσαν στο Ιράν, θα προμήθευαν με όπλα Κούρδους στο εσωτερικό της χώρας
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, και ο Τούρκος προέδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Η υπερθέρμανση του πλανήτη αυξάνει τον κίνδυνο για τους άνω των 60 ετών
Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι προηγούμενες μελέτες υποτίμησαν πολύ τους κινδύνους που διατρέχουν άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς βασίστηκαν σε δεδομένα που σήμερα είναι εν μέρει ξεπερασμένα
Ζέστη
Βίντεο σοκ από ένοπλη επίθεση σε λύκειο στις Φιλιππίνες – Σκοτώθηκε μαθητής, αυτοκτόνησε ο δράστης
Η αστυνομία ανακοίνωσε πως μαθητής πήγε στο σχολείο έχοντας μαζί του «πιστόλι και τουφέκι» κι άνοιξε πυρ μέσα σε αίθουσες, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, προτού στρέψει όπλο στον εαυτό του
Η στιγμή της επίθεσης