Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Απειλές Ερντογάν σε Τραμπ – “Βλέπει” Μόσχα ο σουλτάνος μετά την αύξηση των δασμών σε τουρκικά προϊόντα από την Ουάσιγκτον

Απειλές Ερντογάν σε Τραμπ – “Βλέπει” Μόσχα ο σουλτάνος μετά την αύξηση των δασμών σε τουρκικά προϊόντα από την Ουάσιγκτον

– Με άρθρο στους New York Times ο Ερντογάν προσπαθεί να εκβιάσει τον Τραμπ
– Έμμεση απειλή ότι θα τα βρει με τη Ρωσία του Πούτιν
– Στη “γωνία” ο σουλτάνος μετά την κατάρρευση της οικονομίας

Απειλές και εκβιασμοί από τον Ερντογάν προς τον Τραμπ. Με άρθρο του στους New York Times ο Τούρκος πρόεδρος διαμηνύει πως η Τουρκία “έχει και άλλες επιλογές” αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι μετά τους S400 και τα πυρηνικά εργοστάσια δεν απέχει και πολύ από τον πλήρη εναγκαλισμό με τον Πούτιν.
“Πριν είναι πολύ αργά, η Ουάσιγκτον πρέπει να εγκαταλείψει την λανθασμένη αντίληψη ότι η σχέση μας μπορεί να είναι ασύμμετρη και να κατανοήσει το γεγονός ότι η Τουρκία έχει εναλλακτικές λύσεις. Η αποτυχία να αντιστραφεί αυτή η τάση μονομέρειας και έλλειψης σεβασμού θα απαιτήσει από εμάς να αρχίσουμε να αναζητούμε νέους φίλους και συμμάχους” γράφει χαρακτηριστικά στο άρθρο του ο Ερντογάν.
Αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Πούτιν ήταν ο άνθρωπος με τον οποίο μίλησε ο Ερντογάν αμέσως μετά την επιβολή δασμών στα τουρκικά προϊόντα από τον Τραμπ, τότε η… μετάφραση του άρθρου είναι εύκολη.
“Σε μια εποχή που το κακό εξακολουθεί να παραμονεύει σε όλο τον κόσμο, μονομερείς ενέργειες εναντίον της Τουρκίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμμαχός μας δεκαετιών, εξυπηρετούν μόνο για να υπονομεύσουν τα αμερικανικά συμφέροντα και την ασφάλεια”, λέει παράλληλα ο “σουλτάνος” εκτοξεύοντας εμμέσως και απειλές περί ασφάλειας, δείχνοντας ίσως και προς τις περιοχές της Συρίας και του Ιράκ.
Λέει μάλιστα ξεκάθαρα πως “μια άλλη πηγή απογοήτευσης αφορά την σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του PYD / YPG, του Συριακού κλάδου του PKK”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις