Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Απελάθηκε από το Μπαλί γιατί έκανε διαδικτυακά μαθήματα… «οργασμικής» γιόγκας (pics)

Απελάθηκε από το Μπαλί γιατί έκανε διαδικτυακά μαθήματα… «οργασμικής» γιόγκας (pics)

Πίσω στον Καναδά επιστρέφει ο Κρίστοφερ Κάιλ Μάρτιν μετά την αναστάτωση που προκάλεσαν τα διαδικτυακά μαθήματα «οργασμικής» γιόγκας που αποφάσισε να κάνει στο Μπαλί. Οι αρχές της Ινδονησίας έκριναν ότι δεν σεβάστηκε τις τοπικές παραδόσεις και αξίες και αποφάσισαν την απέλαση του. 

Ο Κρίστοφερ Κάιλ Μάρτιν έκανε διαδικτυακά μαθήματα «Ταντρικού Ολόσωμου Οργασμού» έναντι 20 ευρώ και είχαν γίνει viral στα social media. Τα μαθήματα «οργασμικής» γιόγκας έγιναν γνωστά και σε κάποιες συντηρητικές ομάδες πολιτών, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις. 

«Αυτή η δραστηριότητα πιθανόν να καταστρέψει την φήμη της Ινδονησίας και του Μπαλί ως τουριστικών προορισμών και είναι ασεβής απέναντι στα έθιμα του Μπαλί», δήλωσε την Κυριακή (9/5) ο κυβερνήτης του Μπαλί σε ενημέρωση του Τύπου όπου εμφανίστηκε ο Μάρτιν να κάθεται δίπλα σε αξιωματικούς της υπηρεσίας μετανάστευσης.«Αν θέλεις να επιστρέψεις εδώ θα πρέπει να σέβεσαι τα έθιμα του Μπαλί», τού είπε ο κυβερνήτης.

Δείτε φωτογραφίες:

 

Η Υπηρεσία Μετανάστευσης του Μπαλί επιβεβαίωσε ότι ο Μάρτιν, ο οποίος μετέβη τον Απρίλιο στην Ινδονησία με τουριστική βίζα, απελάθηκε επειδή δεν σεβάστηκε τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του Μπαλί.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία, ο Μάρτιν υποστήριξε ότι τα μαθήματα γιόγκα δεν θα περιελάμβαναν κάποια σεξουαλική δραστηριότητα και θα επικεντρώνονταν κυρίως σε τεχνικές αναπνοών.

Μετά την κατακραυγή ματαιώθηκαν τα μαθήματα.

Το Μπαλί, ένα νησί του οποίου οι περισσότεροι κάτοικοι είναι ινδουιστές, έχει απελάσει δεκάδες ξένους επειδή δεν σεβάστηκαν ιερές τοποθεσίες ή επειδή παραβίασαν τους περιορισμούς κατά του κορονοϊού.

Τον περασμένο χρόνο, ένας Σύρος γιόγκι απελάθηκε από το Μπαλί επειδή είχε πραγματοποιήσει πολυπληθές μάθημα παραβιάζοντας έτσι τους περιορισμούς κατά της πανδημίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις