Κόσμος

Απεργούν οι πιλότοι της Brussels Airlines – Ακυρώθηκε το 75% των πτήσεων

Την πρώτη από τις δύο προγραμματισμένες για αυτή την εβδομάδα απεργίες τους πραγματοποιούν σήμερα οι πιλότοι της Brussels Airlines, θυγατρικής της Lufthansa, με αποτέλεσμα την ακύρωση του 75% των πτήσεων της βελγικής αεροπορικής εταιρίας.

Οι πιλότοι έχουν ανακοινώσει ότι θα απεργήσουν σήμερα Δευτέρα 14 Μαΐου και την Τετάρτη (16/5) έπειτα από εβδομάδες διαπραγματεύσεων με τη διεύθυνση της εταιρίας που απέβησαν άκαρπες.

Σήμερα αναμένεται να διεξαχθεί νέα συνάντηση με τη διοίκηση της βελγικής εταιρίας.

Ανακοίνωση από Brussels Airlines

Η Brussels Airlines εξέφρασε τη λύπη της για την απεργία, η οποία θα επηρεάσει περισσότερους από 60.000 επιβάτες 557 πτήσεων προς και από τις Βρυξέλλες τις δύο αυτές ημέρες.

Ανέφερε ότι 54 πτήσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα και 60 την Τετάρτη με το ενδεχόμενο προσθήκης και άλλων πτήσεων στη διάρκεια της ημέρας.

Οι πιλότοι διεκδικούν μισθολογικές αυξήσεις, καλύτερη ισορροπία ανάμεσα στα εργασιακά ωράρια και στην προσωπική ζωή, καλύτερες εργασικές προοπτικές και δυνατότητα πρόωρης συνταξιοδότησης. Περίπου 80% τάχθηκαν υπέρ της απεργίας. Ηγέτες συνδικάτων δήλωσαν πως ορισμένες από τις ανησυχίες των πιλότων συνδέονται με την αβεβαιότητα για το μέλλον της αεροπορικής εταιρίας στο πλαίσιο της Lufthansa.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αδιανόητη πρόκληση από Ζαχάροβα: Η Ρωσία θα απαντήσει στην Ελλάδα για την κοινή παραγωγή drones με την Ουκρανία
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ καταγγέλλει «εχθρικές ενέργειες» της Αθήνας και προαναγγέλλει αντίδραση στη συμφωνία Μητσοτάκη–Ζελένσκι για κοινή παραγωγή μη επανδρωμένων συστημάτων στη θάλασσα
Η Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα 50
Ουκρανία: Το σχέδιο του Τραμπ απορρίφθηκε ως «εντελώς παράλογο» από αξιωματούχους στο Κίεβο – Ο Ζελένσκι έτοιμος για διαπραγματεύσεις
Το Κίεβο επιβεβαιώνει ότι έλαβε το σχέδιο που προβλέπει μεγάλες εδαφικές και στρατιωτικές παραχωρήσεις — μια πρόταση που πολλοί Ουκρανοί αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν «παράλογη» και «προκλητική»
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΗΠΑ: Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόραν Μαμντάνι, δηλώνει «έτοιμος» να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ
Παραμονή της πρώτης του συνάντησης με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος δηλώνει αποφασισμένος να υπερασπιστεί το βιοτικό επίπεδο των Νεοϋορκέζων
Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζοράν Μαμντάνι