Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Απίστευτο! Μάνα και κόρη ζουν 1,5 χρόνο σε αεροδρόμιο της Κύπρου

Απίστευτο! Μάνα και κόρη ζουν 1,5 χρόνο σε αεροδρόμιο της Κύπρου

Πριν χρόνια είχαμε δει τον Tom Hanks να πρωταγωνιστεί στην πολύ γνωστή ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ ‘The Terminal’. Ενσάρκωνε το ρόλο ενός πρόσφυγα που του απαγορεύτηκε η είσοδος στις Η.Π.Α. και έτσι αναγκάστηκε να μείνει στο αεροδρόμιο JFK.

Ένα σενάριο ταινίας τότε, ένα πραγματικό περιστατικό τώρα. Πού; Στο αεροδρόμιο της Λάρνακας με πρωταγωνίστριες δύο άτυχες Γερμανίδες, μάνα και κόρη. Από τις 12 Αυγούστου του 2014 ζουν στο πάρκινγκ του αεροδρομίου και ο βρετανικός τύπος δημοσίευσε την ιστορία τους.

Μάνα και κόρη απελάθηκαν από το Ισραήλ και βρέθηκαν στην Κύπρο με ληγμένη βίζα. Χρησιμοποιούν τις τουαλέτες και τα εστιατόρια καθημερινά, σαν να βρίσκονται σε σπίτι κανονικό.

Το προσωπικό του αεροδρομίου έχει προσπαθήσει να προσφέρει βοήθεια στις δύο γυναίκες ώστε να γυρίσουν στη χώρα τους, αλλά οι ίδιες αρνούνται όποια βοήθεια. Η γερμανική πρεσβεία έχει επίσης επέμβει, αλλά μάταια.

“Το αεροδρόμιο έχει προσφερθεί να βοηθήσει τις δύο Γερμανίδες σε πολλές περιπτώσεις, αλλά έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε βοήθεια και φαίνεται ότι δεν είναι πρόθυμες να αλλάξουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν”, δήλωσε υπάλληλος του αεροδρομίου.

Πηγή:
Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε