Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Απίστευτος Ερντογάν: Σεβόμαστε τα σύνορα με… βαριά καρδιά!

Πραγματικά… αστείρευτος ο πρόεδρος της Τουρκίας. Δηλώνει πως σέβεται τα σύνορα όλων των χωρών, ακόμη κι αν πρέπει να το κάνει με… βαριά καρδιά! Σύμφωνα με Τούρκο δημοσιογράφο, υπήρξε και αναφορά του Ερντογάν, εμμέσως, για τη Θεσσαλονίκη!

Μπορεί να αναφερόταν στη Μοσούλη (σ.σ. κάποτε ήταν μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας άλλωστε), αλλά όπως κι αν έχει όταν ο πρόεδρος μιας χώρας, ο οποίος πολύ πρόσφατα αμφισβήτησε και τα… σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα και τη Συνθήκη της Λωζάνης, κάθε φράση που έχει μέσα τη λέξη “σύνορα” και βγαίνει από το στόμα του, αποκτά αμέσως τη δική της ξεχωριστή σημασία.

Η Τουρκία σέβεται τα γεωγραφικά σύνορα όλων των χωρών, ακόμη και αν αυτό “βαραίνει την καρδιά” των Τούρκων, είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαντώντας σε δηλώσεις του πρωθυπουργού του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι, ο οποίος αρνήθηκε την πρόταση της Άγκυρας να συμμετάσχουν οι τουρκικές δυνάμεις στη μάχη για την εκδίωξη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους από τη Μοσούλη.

Σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο Mahir Zeynalov, στην ομιλία του ο Ερντογάν είπε επίσης: “Τα σημερινά μας σύνορα δεν είναι κάτι που αποδεχτήκαμε εθελοντικά. Οι εθνοπατέρες μας γεννήθηκαν έξω από αυτά τα σύνορα». Αυτή ακριβώς η φράση είναι που βάζει στο… κάδρο των συνόρων που δέχεται ο Ενρτογάν με βαριά καρδιά και τη Θεσσαλονίκη, εκεί άλλωστε γεννήθηκε ο ιδρυτής του τουρκικού κράτους Κεμάλ Αττατούρκ!

Η Τουρκία ήθελε να συμμετάσχει στην επιχείρηση καθώς εξακολουθεί να θεωρεί ότι η Μοσούλη βρίσκεται εντός της σφαίρας επιρροής της. “Κάποιοι αδαείς έρχονται και λένε «τι σχέση έχετε εσείς με το Ιράκ;». Αυτές οι γεωγραφίες για τις οποίες μιλάμε σήμερα είναι μέρος της ψυχής μας”, είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του. “Ακόμη και αν αυτό πλακώνει την καρδιά μας, σεβόμαστε τα γεωγραφικά σύνορα όλων των χωρών”, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε