Κόσμος

Απίστευτος Τσαβούσογλου! Τα έβαλε με την Σουηδή υπουργό Εξωτερικών για Κύπρο, Ελλάδα και Συρία!

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν όσοι παρακολουθούσαν ζωντανά τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με την ομόλογό του από την Σουηδία, Αν Λίντε. Ο Τούρκος υπουργός έχασε την ψυχραιμία του και... ξέχασε ότι είναι επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εμφανώς εκνευρισμένος ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επέπληξε την Σουηδή ομόλογό του Αν Λίντε γιατί τόλμησε κάποια στιγμή να ζητήσει την απόσυρση της Τουρκίας από την Συρία αλλά και να σεβαστεί την Κυπριακή ΑΟΖ. 

«Με ποιο δικαίωμα παρεμβαίνετε απάντησε οργισμένος ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών. Μήπως υποστηρίζετε το PKK;», της είπε.

Και φυσικά την πλήρωσαν η Ελλάδα και η Κύπρος με τον Τσαβούσογλου να λέει ότι δολοφονούμε πρόσφυγες στα χερσαία και στα θαλάσσια σύνορά μας και κακώς η ΕΕ δείχνει αλληλεγγύη στην Ελλάδα ακόμα και αν είναι μέλος της. 

Η Αν Λίντε τον άκουγε αποσβολωμένη και ψέλλισε λίγες κουβέντες ευχαριστώντας τον για την φιλοξενία. Η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας είπε ότι υπάρχουν πολλές διαφωνίες με την Τουρκία αλλά ότι χαιρετίζει το γεγονός ότι η Τουρκία φιλοξενεί τόσους πρόσφυγες στο έδαφός της. 

«Λέτε ότι η Κύπρος έχει κυριαρχικά δικαιώματα αλλά γιατί δεν μιλάμε για τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων; Εσείς στις Σκανδιναβικές χώρες μιλάτε πάντα για δικαιώματα και για το διεθνές δίκαιο και πάντα σας έχουμε υπόδειγμα αλλά τι γίνεται με τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων; Όταν έρχεται η κουβέντα για τα δικαιώματά τους στους υδρογονάνθρακες δεν έχουν δικαιώματα; Γιατί να μην μιλήσουμε για δίκαιο διαμοιρασμό των δικαιωμάτων; Δεν δίνεται έμφαση σε αυτό εξαιτίας της αλληλεγγύης σας μέσα στην Ευρώπη. Η αλληλεγγύη είναι καλή όταν μιλάμε για κάτι δίκαιο. Εδώ όμως δεν υπάρχει τίποτα δίκαιο και άρα δεν θα έπρεπε να υπάρχει αλληλεγγύη. Θα είμασταν τυφλοί και εμείς και η Ευρώπη. Όταν υπάρχει αδικία πως να έχουμε αλληλεγγύη;», είπε ο Τσαβούσγλου. 

Και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να λέμε πως ότι κάνει η Ελλάδα είναι σωστό. Σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το προσφυγικό είστε ευαίσθητοι και μας ευχαριστήσατε νωρίτερα. Όμως η Ελλάδα, τόσο στα σύνορα όσο και στο Αιγαίο δολοφονεί πολλούς μετανάστες και βυθίζει τις βάρκες τους για να τους γυρίσει πίσω. Γιατί δεν καταγγέλετε την Ελλάδα έστω μια φορά; Αυτοί δεν είναι άνθρωποι; Η Ελλάδα εμποδίζει τους μετανάστες να έρθουν στην Ευρώπη και εσείς της δείχνετε αλληλεγγύη. Η έντασή μας είναι ότι έχετε δυο μέτρα και δυο σταθμά. Ας αφήσουμε πίσω μας αυτή την πρακτική. Στην δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο δεν υπάρχει διάκριση σε μέλη και μη μέλη. Διαφωνούμε σε πολλά θέματα έχετε δίκιο αλλά έτσι όπως εκφράζετε την γνώμη σας, έτσι εκφράζουμε κι εμείς την δική μας εκπροσωπώντας τους 83 εκατομμύρια πολίτες μας». 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε τον παλαιστή του ΜΜΑ, Ντέινα Γουάιτ, για εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου – «Σε παρακαλώ, δέξου»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι πρότεινε τη θέση στον διευθυντή του χώρου των μικτών πολεμικών τεχνών και «βίαιο μαχητή», ο οποίος ωστόσο απέρριψε την πρόταση
Dana White και Donald Trump
Σφοδρή επίθεση Νετανιάχου κατά των αραβικών κομμάτων - «Το ενδεχόμενο συμμαχίας με ισλαμιστές θα διαλύσει το Ισραήλ»
Μετά τις βουλευτικές εκλογές της 27ης Οκτωβρίου, ο Ισραηλινός πρόεδρος, Ισαάκ Χέρτζογκ αναμένεται να ανακοινώσει σε ποιον θα δώσει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
«Πυρά» Τραμπ κατά Δημοκρατικών: «Απειλούν και εκβιάζουν Ρεπουμπλικανούς με μομφή, διατάζω την διερεύνηση της εγκληματικής πράξης, αμέσως!»
«Πρόκειται για εκβιασμό και πρέπει να λογοδοτήσουν, απειλούν τους δωρητές μας με φυλάκιση και πολλές άλλες μορφές τιμωρίας, μόνο και μόνο επειδή τυχαίνει να είναι Ρεπουμπλικάνοι» γράφει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump σε Halloween πάρτι που διοργάνωσε στο Mar-a-Lago της Φλόριντα στις 31 Οκτωβρίου 2026 7
Ίλζε Άιγκνερ: Η πρόεδρος της Βουλής της Βαυαρίας που θέλει να γίνει πρόεδρος της Γερμανίας – Ήταν εργάτρια και δεν έχει απολυτήριο Λυκείου
Είναι καθολική στο θρήσκευμα, δεν έχει παντρευτεί και δεν έχει παιδιά. Παρότι δεν έχει πτυχίο πανεπιστημίου, ούτε απολυτήριο λυκείου, κατάφερε να διαγράψει μια σημαντική πολιτική διαδρομή
Η Ίλσε Άιγκνερ 11
Ο Αντόνιο Ταγιάνι στο στόχαστρο φιλορώσων χάκερ – Στο dark web προσωπικά δεδομένα του ίδιου και της οικογένειάς του
Υπογράμμισε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τον εκφοβίσει, ότι θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις με τις σύμμαχες χώρες  και ότι η επίθεση σε βάρος του οφείλεται στην θέση της Ιταλίας στο ουκρανικό
Αντόνιο Ταγιάνι