Κόσμος

Από ανθρώπινο λάθος έπεσε το ελικόπτερο με τον δισεκατομμυριούχο Πετρ Κέλνερ – Τι έδειξε το πόρισμα

Σε εσφαλμένο χειρισμό οφείλεται η συντριβή ελικοπτέρου στην Αλάσκα τον Μάρτιο του 2021, η οποία στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους, μεταξύ αυτών και του Τσέχου δισεκατομμυριούχου Πετρ Κέλνερ, σύμφωνα με πόρισμα του Εθνικού Συμβουλίου για την Ασφάλεια των Μεταφορών.

Ο Τσέχος δισεκατομμυριούχος που σκοτώθηκε στην Αλάσκα ήταν ιδρυτής του επενδυτικού ομίλου PFF και σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του υπολογιζόταν σε 17,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Τσεχία. Στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους στον κόσμο για το 2020, ο Πετρ Κέλνερ καταλάμβανε την 68η θέση της κατάταξης μαζί με τον αυστραλοαμερικανό μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ.

Στο πόρισμα του NTSB αναφέρεται ως πιθανότερη αιτία του δυστυχήματος η «αποτυχία του πιλότου να αντιδράσει δεόντως» όταν αντιμετώπισε συνθήκες περιορισμένης ορατότητας λόγω χιονιού, κάτι που τελικά οδήγησε στη συντριβή του ελικοπτέρου. Υπογραμμίζεται επίσης ότι η εκπαίδευση του πιλότου ήταν ανεπαρκής, όπως και η περιοδική αξιολόγησή του από την εταιρεία μίσθωσης ελικοπτέρων.

Αιχμές διατυπώνονται επίσης για την επιθεώρηση της εταιρίας από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γαλλία: Η δύσκολη εξίσωση του Σεμπαστιάν Λεκορνί – «Ή αλλάζουμε, ή θα μας αλλάξουν»
Ο Γάλλος πρωθυπουργός επέλεξε την εκτόνωση, αναστέλοντας τη μεταρρύθμιση για τις συντάξεις, ενώ ταυτόχρονα υποσχέθηκε έναν νέο επιμερισμό της εξουσίας – Μια «επικίνδυνη αποστολή», όπως αναλύει η ελβετική εφημερίδα Le Temps
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Σεμπαστιάν Λεκορνί
Γαλλία: Παγώνει ο Λεκορνί τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος
Αντιμέτωπος με την απειλή πρότασης μομφής, ο πρωθυπουργός Σεμπαστιάν Λεκορνί ανακοίνωσε την αναστολή της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού του 2023 έως τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Σεμπαστιάν Λεκορνί
Ανανεώθηκε πριν 46 λεπτά