Κόσμος

Εικόνες εγκατάλειψης: Από τη λάμψη του Dirty Dancing στην παρακμή

Ρίζες φυτών να φυτρώνουν σε εσωτερικές πισίνες, βρύα στα χαλιά, γκράφιτι στους τοίχους... η απόλυτη εικόνα ερήμωσης στα καλοκαιρινά θέρετρα του Borscht Belt της Νέας Υόρκης που κάποτε έσφιζαν από ζωή.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Απογειώθηκαν μάλιστα το 1987 μετά την ταινία Dirty Dancing με τους Patrick Swayze και Jennifer Grey που γυρίστηκε στο φανταστικό θέρετρο Catskills.

Η λαμπερή εικόνα του Borscht Belt ανήκει στο παρελθόν. Ο χρόνος σταμάτησε να κυλά και το μοναδικό πράγμα που ανθεί στην περιοχή είναι τα βρύα στα χαλιά και οι ρίζες φυτών στις πισίνες.

Η 33χρονη φωτογράφος Marisa Scheinfeld μεγάλωσε στο Borscht Belt που αποτελούσε δημοφιλή προορισμό διακοπών για τους Εβραίους της Νέας Υόρκης για περισσότερα από 50 χρόνια.

Οι Εβραίοι, όπως εξηγεί, είχαν απαγορευτεί από τα περισσότερα ξενοδοχεία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στις αρχές της δεκαετίας του 1920 και έτσι άρχισε να αναπτύσσεται η περιοχή.

Ήταν στη δεκαετία του 1950 που το Borscht Belt, που περιελάμβανε τις κομητείες Sullivan, Orange και Ulster, που έσφιζαν από ζωή.

Υπήρχαν περισσότερα από 500 ξενοδοχεία στο Sullivan και 1.000 επιπλέον μπανγκαλόους, με κωμικούς όπως οι Jerry Seinfeld, Woody Allen και Billy Crystal που εμφανίζονταν σε διάφορα νυχτερινά κέντρα.

Το Concord, ένα από τα πιο διάσημα ξενοδοχεία του Borscht Belt, διέθετε 40 γήπεδα τένις, 3 γήπεδα γκολφ, 1.200 δωμάτια και τραπεζαρία που μπορούσε να χωρέσει μέχρι και 3.000 ανθρώπους.

Είχε μάλιστα τον δικό του σταθμό φυσικού αερίου, ενώ εκεί έκανε προπονήσεις και ο Muhammad Ali πριν από τους αγώνες του.

Η φωτογράφος, που ήθελε να θυμηθεί τα παιδικά της χρόνια και να επανασυνδεθεί με τον εαυτό της, επέστρεψε στο σημείο για να βρει το Concord παραμορφωμένο.

“Βλέπω την ομορφιά. Υπάρχει ακόμα κάτι εκεί ακόμα και αν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι χάθηκε” σημείωσε η 33χρονη μιλώντας στους New York Times.

Πηγή: Dailymail

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Η άνοδος, η πτώση και τα νυχτοπερπατήματα – Το παρασκήνιο της θητείας στην Αθήνα μέσα από τους New York Times
Οι εμφανίσεις της σε κοινωνικές εκδηλώσεις, οι ενδυματολογικές επιλογές της και η παρουσία της στην αθηναϊκή νυχτερινή ζωή τροφοδότησαν το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Υεμένη: Τέσσερις νεκροί από πυραυλική επίθεση των Χούθι στο προεδρικό μέγαρο στο Άντεν – Επίθεση των ανταρτών και στην πόλη Μαρίμπ
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι τονίζουν ότι ο πρωθυπουργός και υπουργοί της κυβέρνησης της Υεμένης που βρίσκονταν τη στιγμή της επίθεσης μέσα στο προεδρικό μέγαρο δεν τραυματίστηκαν
Υεμένη: Τέσσερις νεκροί από πυραυλική επίθεση των Χούθι στο προεδρικό μέγαρο στο Άντεν – Επίθεση των ανταρτών και στην πόλη Μαρίμπ
Βρετανία: Νέοι πύραυλοι Storm Shadow στην Ουκρανία – Χωρίς αναχαιτιστικούς πυραύλους Patriot το Κίεβο
Το Λονδίνο ενισχύει τις δυνατότητες πλήγματος μεγάλου βεληνεκούς της Ουκρανίας, την ώρα που οι ελλείψεις στα αμερικανικά συστήματα αεράμυνας αυξάνουν την έκθεσή της στις ρωσικές βαλλιστικές επιθέσεις
Πύραυλοι Πάτριοτ
Έκρηξη οργής στη Γαλλία: Τα «κίτρινα γιλέκα» επιστρέφουν στους δρόμους και ενώνονται με τους διαμαρτυρόμενους μαθητές
Μια διαδικτυακή έκκληση με τίτλο «Κίτρινα Γιλέκα και Νεολαία» προτρέπει «Κίτρινα Γιλέκα, Γενιά Ζ, Αγανακτισμένους, αγρότες, πυροσβέστες, εργαζόμενους κ.α. να ενωθούν στα αιτήματά τους
REUTERS 5