Κόσμος

Από τη Φλόριντα έως το Σαν Φρανσίσκο: Οι Αμερικανοί επιστρέφουν στη φυσιολογική ζωή

Με πόλεις και πολιτείες να χαλαρώνουν περιορισμούς καθώς τα νέα κρούσματα κορονοϊού υποχωρούν και η κυκλοφορία εμβολίων επιταχύνεται, οι Αμερικανοί αρχίζουν να επιστρέφουν σε πολλές από τις αγαπημένες τους συνήθειες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν πριν από 12 μήνες.

Το περασμένο σαββατοκύριακο, οι Νεοϋορκέζοι παρακολούθησαν ταινίες στη μεγάλη οθόνη, οι κάτοικοι του Σαν Φρανσίσκο απόλαυσαν το δείπνο τους εντός των εστιατορίων ενώ οι φίλαθλοι του μπέιζμπολ υποστήριξαν τους αγαπημένους τους παίκτες καθώς ξεκίνησαν και πάλι οι εαρινές προπονήσεις στη Φλόριντα.

Σε μόλις ένα μήνα, το κλίμα στις ΗΠΑ έχει ανακάμψει από το χαμηλό οκταετίας στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί στις δημοσκοπήσεις του Reuters/Ipsos που χρονολογούνται από το 2012.

Τον Ιανουάριο, μόλις το 15% των Αμερικανών πίστευε ότι η χώρα κινείται στη σωστή κατεύθυνση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που έγινε αμέσως μετά την αιματηρή επίθεση στο Καπιτώλιο από οπαδούς του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε στις 18-24 Φεβρουαρίου, έδειξε ότι έκτοτε το ποσοστό αυτών που πιστεύουν ότι η χώρα κινείται στη σωστή κατεύθυνση έχει σχεδόν τριπλασιαστεί, στο 42%.

Παρόλο που η αμερικανική κυβέρνηση έχει διανείμει πάνω από 110 εκατ. δόσεις εμβολίων και πάνω από 57 εκατ. άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον την μία δόση, σύμφωνα με στοιχεία των ομοσπονδιακών αρχών, η χώρα συνεχίζει να καταγράφει 60.000 νέα κρούσματα COVID-19 κάθε μέρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι αποφάσεις από τους Ρεπουμπλικάνους κυβερνήτες του Τέξας και του Μισισίπι την περασμένη εβδομάδα να δώσουν εντολή για πλήρη άρση των οδηγιών περί χρήσης μάσκας και άλλων μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας ισοδυναμούν με «συλλογισμούς Νεάτερνταλ».

Ενώ η κυβέρνησή του παροτρύνει τον κόσμο να είναι προσεκτικός, ο τόνος της είναι σαφώς αισιόδοξος. Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα έχουν αρκετά εμβόλια για να ανοσοποιήσουν όλους τους ενήλικες έως τον Μάιο, μήνες νωρίτερα από προηγούμενη πρόβλεψή του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κυβερνοεπίθεση σε αεροδρόμια στην Ευρώπη: Η ΕΕ επιβεβαιώνει hacking, αλλά αποσύρει κάθε αναφορά σε κακόβουλο λογισμικό
Αν και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας επιβεβαίωσε ότι τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια δέχθηκαν κυβερνοεπίθεση, αφαίρεσε από την ανακοίνωσή της κάθε ρητή αναφορά σε κακόβουλο λογισμικό τύπου ransomware
Επιβάτες στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου 1
Η χήρα του Τσάρλι Κερκ, Έρικα, θυμάται τη στήριξη της Ούσα Βανς μετά την δολοφονία του: «Ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν να ακούσω»
Η Έρικα Κερκ εξομολογήθηκε στη σύζυγο του Τζέι Ντι Βανς ότι δεν ήξερε πώς θα καταφέρει να αντέξει την απώλεια του άνδρα της και πατέρα των δύο παιδιών τους
Η χήρα του Τσάρλι Κερκ με την Ούσα Βανς
1
Συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ – Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Οι συμφωνίες δισεκατομμυρίων, τα «παγωμένα» F35 και οι αγωνίες της Αθήνας
Όλα τα σενάρια και τα πιθανά deal που θα συζητηθουν στις 25 Σεπτεμβρίου στον Λευκό Οίκο ανάμεσα στον Αμερικανό Πρόεδρο και τον Τούρκο ομόλογό του
Ντόναλντ Τραμπ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 29
Ισραήλ: Ο στρατός ενισχύει την ασφάλεια σε όλη τη χώρα για το Εβραϊκό Νέο Έτος – Ξανάνοιξε το πέρασμα με την Ιορδανία
Ο ισραηλινός στρατός έχει αναπτύξει δυνάμεις σε όλα τα μέτωπα, προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε επίθεση στη διάρκεια των εορτασμών - Την ίδια στιγμή, το πέρασμα Άλενμπι, που συνδέει τη Δυτική Όχθη με την Ιορδανία, άνοιξε ξανά
Ισραηλινά στρατεύματα
Κυβερνοεπίθεση σε αεροδρόμια της Ευρώπης: Η ΕΕ επιβεβαιώνει hacking για λύτρα
Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας (ENISA) επιβεβαίωσε ότι οι μαζικές δυσλειτουργίες στα συστήματα αυτόματης καταχώρισης επιβατών σε αρκετά αεροδρόμια οφείλονται σε κυβερνοεπίθεση που στόχευσε εξωτερικό πάροχο
Επιβάτες στο αεροδρόμιο Χίθροου 1