Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Από το ένα θλιβερό ρεκόρ στο άλλοι οι ΗΠΑ: 65.000 κρούσματα σε μια μέρα

Από το ένα θλιβερό ρεκόρ στο άλλοι οι ΗΠΑ: 65.000 κρούσματα σε μια μέρα

Χίλιοι άνθρωποι άφησαν το τελευταίο 24ωρο την τελευταία τους πνοή, νικημένοι από την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός. Στις ΗΠΑ «σπάει» το ένα θλιβερό ρεκόρ μετά το άλλο.

Μετά τον τελευταίο απολογισμό, 133.195 άνθρωποι έχουν πεθάνει στις ΗΠΑ εξαιτίας του κορονοϊού. Το ρεκόρ που προκαλεί θλίψη είναι αυτό που αφορά στα κρούσματα. 65.000 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στη χώρα τις τελευταίες 24 ώρες.

Είναι ένα νέο θλιβερό ρεκόρ για τις ΗΠΑ, όπου πλέον ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έχει ξεπεράσει τα 3,11 εκατομμύρια! Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί μόλις την Τρίτη, με πάνω από 60.200 νέα κρούσματα σε μια μέρα, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινκς.

Click4more Κορονοϊός: Πάνω από 550.000 οι νεκροί παγκοσμίως και τουλάχιστον 12 εκατομμύρια κρούσματα

Η ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας εντείνεται στις ΗΠΑ, οι οποίες γνωρίζουν εδώ και μερικές εβδομάδες εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης σε νότιες και δυτικές πολιτείες της χώρας, που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα στον πλανήτη σε απόλυτους αριθμούς.

Ειδικοί φοβούνται ότι η καμπύλη των θανάτων σύντομα θα ακολουθήσει την ίδια τροχιά με τα κρούσματα μόλυνσης.

«Βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση», επισήμανε χθες Πέμπτη (09.07.2020) ο ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες Δρ. Άνθονι Φάουτσι, ο οποίος είναι σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την κρίση που προκαλεί ο κορονοϊός.

Η επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας έγινε με σοβαρές παραλείψεις όσον αφορά τα μέτρα που είχαν συσταθεί, στηλίτευσε ο Φάουτσι κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης που οργάνωσε το site The Hill.

Click4more ΗΠΑ: Συνελήφθη ψευδοϊερέας με τους γιους του γιατί πουλούσαν επικίνδυνο απολυμαντικό ως φάρμακο του κορονοϊού

«Αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος να προχωρήσουμε. Είναι ανάγκη να το ξανασκεφτούμε και να ενεργήσουμε διαφορετικά. Θεωρώ ότι οι πολιτείες πρέπει να αναστείλουν τις διαδικασίες άρσης των μέτρων περιορισμού», έκρινε ακόμη ο Φάουτσ, αν και έσπευσε να συμπληρώσει πως «δεν πιστεύω ότι πρέπει να γυρίσουμε πίσω στο πλήρες κλείσιμο» της οικονομίας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ από την πλευρά του επιμένει υποβαθμίζει τα αλλεπάλληλα θλιβερά ρεκόρ. «Για εκατοστή φορά, ο λόγος για τον οποίο έχουμε τόσα κρούσματα, σε σύγκριση με άλλες χώρες που πολύ απέχουν από το να πηγαίνουν τόσο καλά όσο εμείς, είναι πως εμείς κάνουμε πολύ περισσότερα και καλύτερα τεστ», επανέλαβε την Πέμπτη μέσω Twitter.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις