Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Από τους Queen, τους Metallica και τους Aerosmith… νοσοκομείο το θρυλικό Poliedro στη Βενεζουέλα

Από τους Queen, τους Metallica και τους Aerosmith… νοσοκομείο το θρυλικό Poliedro στη Βενεζουέλα

Σε νοσοκομείο εκστρατείας για να φιλοξενήσει ασθενείς με κορονοϊό μετατρέπεται το εμβληματικό El Poliedro de Caracas στη Βενεζουέλα, το θρυλικό γήπεδο όπου έχουν παίξει μερικά από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα, έχουν γίνει καλλιστεία, ακόμα και Παναμερικανικοί Αγώνες.

Τη μετατροπή του Poliedro ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κλειστό στη Βενεζουέλα που χρησιμοποιείται για διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις και θεάματα, αλλά πλέον θα υποδέχεται ασθενείς που πάσχουν από την COVID-19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός.

Click4more Αυστηρή καραντίνα σε Καράκας και Πολιτεία Μιράντα μετά την αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού

«Ζήτησα να προετοιμαστεί το Poliedro του Καράκας. Μπορεί να μεταμορφωθεί, όπως έχει γίνει και σε άλλες περιοχές του κόσμου, σε νοσοκομείο εκστρατείας που θα υποδέχεται ασυμπτωματικούς φορείς του SARS-C0V-2», είπε ο Μαδρούρο κατά τη διάρκεια ομιλίας του την Τετάρτη (15.07.2020).

Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, ούτε διευκρίνισε πότε θα μετατραπεί το κλειστό σε νοσοκομείο.

Με χωρητικότητα 20.000 ανθρώπων, το Poliedro έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς συναυλίες δημοφιλών μουσικών συγκροτημάτων όπως οι Queen, οι Metallica, οι Aerosmith κ.α., τα καλλιστεία για την ανάδειξη της Μις Βενεζουέλα, αλλά και μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, όπως οι Παναμερικανικοί Αγώνες ή το Προολυμπιακό τουρνουά του 2012.

Απ’ όταν, όμως, η Βενεζουέλα βυθίστηκε σε βαθιά οικονομική και πολιτική κρίση, το Poliedro έχασε την… αίγλη του.

Ο Νικολάς Μαδούρο έδωσε εντολή την Τρίτη η καραντίνα που επιβάλλεται από τα μέσα Μαρτίου να ενισχυθεί στο Καράκας και στη γειτονική πολιτεία Μιράντα, καθώς η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζεται να εξαπλώνεται.

Το μέτρο συνεπάγεται το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων πλην των σούπερ-μάρκετ, των φαρμακείων και κάποιων ακόμη τομέων που θεωρούνται απολύτως απαραίτητοι.

Επισήμως, στη χώρα των 30 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν καταγραφεί 100 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 10.428 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-C0V-2. Η οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θεωρεί ότι στην πραγματικότητα, ο απολογισμός είναι πολύ βαρύτερος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις