Πολιτική

Αποδοκίμασαν τον Βαρεμένο στην Αυστραλία! Φώναζαν “προδότη” και “αλήτη”

Θερμή υποδοχή από τους ομογενείς στην Αυστραλία στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου. Αποδοκιμασίες στον Γιώργο Βαρεμένο με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών. Οι παρευρισκόμενοι φώναζαν “αλήτη” και “προδότη”. Αποδοκιμασίες κατά την διάρκεια της ομιλίας του. Ο ίδιος ο Γιώργος Βαρεμένος μίλησε για "προβοκατόρικη ενέργεια" και συνθήματα που φωνάζουν χρυσαυγίτες".

“Θερμή” υποδοχή συνάντησε ο απεσταλμένος της κυβέρνησης και Αντιπρόεδρος της ελληνικής βουλής, Γιώργος Βαρεμένος από ομογενείς της Αυστραλίας.

https://youtu.be/Dz7HnyA1M2M

Ο κ. Βαρεμένος παρέστη στη Μελβούρνη για τις επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και τα άκουσε για τα καλά από τους έλληνες ομογενείς, ενώ σύμφωνα με το neoskosmos αυτή ήταν η μαζικότερη εκδήλωση της ομογένειας της Αυστραλίας.

https://youtu.be/Kio8eLugJVA

Η παρέλαση άρχισε με τα τμήματα των συλλόγων και οργανισμών των Ελλήνων Ποντίων καθώς ήταν αφιερωμένη στην μνήμη των θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας και πλήθος κόσμου, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις των ομογενών ο αριθμών του κόσμου που παραβρέθηκε ήταν μεγαλύτερος από ότι πέρσι.

 

Με το που ολοκληρώθηκε η παρέλαση και άρχισε την ομιλία του ο κ. Βαρεμένος, ομογενείς άρχισαν να φωνάζουν «Ελλάς, Ελλάς Μακεδονία», να αποκαλούν τον βουλευτή «αλήτη» και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «προδότες». Στην συνέχεια άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν γιουχάροντάς τον.

Τα «παρατράγουδα» εξελίχθηκαν παρουσία της πολιτικής ηγεσίας της πολιτείας , καθώς στην παρέλαση εκτός από ομογενείς πολιτικούς παραβρέθηκαν τόσο ο πρωθυπουργός της Βικτώριας Daniel Andrews όσο και ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης Michael O’Brian.

Μάλιστα κάποιος θερμόαιμος ομογενής πέταξε και δυο μπουκάλια προς την πλευρά που βρισκόταν ο κ. Βαρεμένος, χωρίς ωστόσο να τον απειλήσουν.

Τι λέει ο Βαρεμένος

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για “μια δράκα ανθρώπων που προσπάθησε σε έναν ιερό χώρο να τον λερώσει”. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βαρεμένος μιλώντας στον Θέμα 104,6 έκανε λόγο για «φασιστικό σύνθημα» που ακούστηκε σε βάρος του «σαν αυτό που φωνάζουν οι χρυσαυγίτες για τους πολιτικούς».

“Υπερασπίστηκα τον πολιτικό κόσμο εκφράζοντας τα αισθήματα ομοψυχίας των ομογενών που μου μεταφέρθηκαν” συνέχισε και τόνισε ακόμη πως “δεν διέκοψα την ομιλία μου, μίλησα και την ολοκλήρωσα και έφυγα στη συνέχεια”.

Τέλος, αναφερόμενος σε όλους όσοι διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών τόνισε πως “η διαφωνία είναι σεβαστή και μπορώ να κάνω διάλογο όπου χρειάζεται”.

Πηγή: neoskosmos

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331