Κόσμος

Απόφαση σκάνδαλο! Αθωώθηκαν για ομαδικό βιασμό γιατί το θύμα ήταν αναίσθητο!

Η λέξη "σκανδαλώδης" είναι... λίγη για να χαρακτηρίσει την απόφαση δικαστηρίου της Βαρκελώνης σχετικά με τον ομαδικό βιασμό 14χρονης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι πέντε δράστες καταδικάστηκαν και φυλακίστηκαν για το πιο ελαφρύ αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης. Βάσει του ισπανικού ποινικού κώδικα, βιασμός ή σεξουαλική επίθεση μπορεί να στοιχειοθετηθεί μόνο αν έχει γίνει χρήση βίας ή αν το θύμα έχει υποστεί εκφοβισμό. Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι πέντε κατηγορούμενοι δεν διέπραξαν βιασμό διότι το θύμα ήταν «αναίσθητο» κι έτσι δεν χρειάστηκε να ασκήσουν βία.

Η απόφαση του δικαστηρίου γίνεται γνωστή, παρά την ανατροπή ανάλογης απόφασης από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας, νωρίτερα φέτος.

Αρχικά κατηγορίες είχαν απαγγελθεί εναντίον έξι ανδρών. Στους πέντε εξ αυτών επιβλήθηκαν ποινές 10 με 12 ετών κάθειρξη. Αν είχαν κριθεί ένοχοι για βιασμό, οι ποινές τους θα κυμαίνονταν από 15 έως 20 χρόνια κάθειρξη.

Οι άνδρες βίασαν το κορίτσι στη διάρκεια ενός παιχνιδιού που περιλάμβανε την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ σε ένα εργοστάσιο εκτός λειτουργίας, στην Μανρέσα, μια πόλη της Καταλονίας, τον Οκτώβριο του 2016. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οι άνδρες επιτέθηκαν στο κορίτσι, το οποίο ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ, ο ένας μετά τον άλλον.
Ένας από τους κατηγορούμενους, που αναφέρεται μόνο ως Μπράιαν Αντρές Μ., δήλωσε ότι είπε ο ένας στον άλλο: «Είναι η σειρά σου. Δεκαπέντε λεπτά ο καθένας, χωρίς καθυστερήσεις».

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι το θύμα «δεν γνώριζε τι έκανε και τι όχι και κατά συνέπεια δεν ήταν σε θέση να συναινέσει ή να φέρει αντιρρήσεις στις σεξουαλικές σχέσεις που είχαν οι περισσότεροι κατηγορούμενοι μαζί της». Στο θύμα επιδικάστηκε αποζημίωση 12.000 ευρώ.

Οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών αντέδρασαν με οργή στην απόφαση του δικαστηρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χάος στο Μάντσεστερ: Άγριο επεισόδιο με μαχαίρια και ματσέτες μεταξύ νεαρών – Σκληρές εικόνες
Δύο άνδρες τραυματίστηκαν σοβαρά σε μια «συμπλοκή με μαχαίρια» σε δρόμο στο νότιο Μάντσεστερ - «Καλώς ήρθατε στη Βρετανία», σχολιάζει σοκαρισμένος ένας αυτόπτης μάρτυρας
Βρετανία
«Ο ναυτικός αποκλεισμός θα τεθεί σε ισχύ από την Τρίτη 14 Ιουλίου» λέει το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αφορά όλη την ακτογραμμή του Ιράν και περιλαμβάνει τα ιρανικά λιμάνια και τους τερματικούς σταθμούς πετρελαίου, χωρίς να παρεμποδίζεται η «ουδέτερη διέλευση»
Στενά του Ορμούζ
Αντίθετος ο ΟΗΕ στην επιβολή τελών στα Στενά του Ορμούζ: Η ανακοίνωση μετά τις δηλώσεις Τραμπ περί ναυτικού αποκλεισμού – «Αναμένουμε διευκρινίσεις»
«Δεν υπάρχει καμία νομική βάση μέσω της οποίας να εισαγάγονται υποχρεωτικά τέλη απλά για να διέλθει κανείς από έναν πορθμό» λέει ο ναυτιλιακός οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών
Στενά του Ορμούζ