Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Απόφαση – σοκ επιτρέπει σε βιαστές να βλέπουν τα παιδιά που γεννήθηκαν από τους βιασμούς

Απόφαση – σοκ επιτρέπει σε βιαστές να βλέπουν τα παιδιά που γεννήθηκαν από τους βιασμούς

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η απόφαση να μπορούν οι βιαστές να συναντούν τα παιδιά που γεννήθηκαν από τις εγκληματικές τους πράξεις…

Αίσθηση στη Βρετανία κι όχι μόνο από την είδηση της εφημερίδας The Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Άρσιντ Χουσάιν, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 35 ετών το 2016 για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον νεαρών κοριτσιών, φέρεται να απέκτησε δικαίωμα επίσκεψης του γιου του, στο πλαίσιο μιας νομικής διαδικασίας ανάθεσης γονικής μέριμνας.

Το πράσινο φως έδωσε το τοπικό συμβούλιο της πόλης του Ρόδεραμ στη βόρεια Αγγλία, παρά το βαρύτατο ποινικό μητρώο του δράστη – πατέρας.

Ο βιαστής ανήκε σε συμμορία από το Πακιστάν, πολλά μέλη της οποίας, μεταξύ αυτών οι αδελφοί του και ο θείος του, είχαν καταδικαστεί σε βαριές ποινές κάθειρξης, σε μια υπόθεση κακοποιήσεων ανηλίκων στο Ρόδεραμ, η οποία προκάλεσε αίσθηση στη χώρα.

Σοκαρισμένη από τη δυνατότητα που προσφέρεται στον βιαστή της το δικαίωμα επίσκεψης του παιδιού που γεννήθηκε από το έγκλημά του, μια Βρετανίδα απηύθυνε έκκληση για αλλαγή της βρετανικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με τους Times, το θέμα προέκυψε όταν το συμβούλιο αναζήτησε εναλλακτική φροντίδα για τον γιο της, με τη συμφωνία της μητέρας, καθώς η Γουντχάουζ δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στις περίπλοκες ανάγκες του παιδιού που αντιμετωπίζει προβλήματα.

Η Σάμι Γουντχάουζ αποκάλυψε την Τρίτη (27.11.2018) σε ένα βίντεο που ανάρτησε στο Twitter ότι είναι μητέρα του παιδιού, το οποίο συνέλαβε κατά τη διάρκεια του βιασμού της σε ηλικία 15 ετών. Υπήρξε μία από τις μάρτυρες – κλειδιά της αστυνομικής έρευνας.

Με τη βοήθεια της βουλευτού των Εργατικών Λουίζ Χάιγκ, προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας να αλλάξει η νομοθεσία, προκειμένου τα πρόσωπα που καταδικάζονται για βιασμό να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στα παιδιά που “συλλαμβάνονται” κατά τη διάρκεια των εγκλημάτων τους.

“Αυτή η ιστορία με αφορά, αφορά το παιδί μου, τον άνδρα που με βίασε και το γεγονός ότι το συμβούλιο του Ρόδεραμ πρότεινε να αιτηθεί γονικά δικαιώματα για το παιδί μου” κατήγγειλε η γυναίκα στο βίντεο.

“Αυτό γίνεται σε ολόκληρη τη χώρα και πρέπει να σταματήσει” σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι ο Άρσιντ Χουσάιν αποτελεί “κίνδυνο” για εκείνη και τον γιο της.

Εκπρόσωπος Τύπου του συμβουλίου του Ρόδεραμ επισήμανε ότι έχει τη νομική υποχρέωση να ενημερώνει τους γονείς, που έχουν ή όχι γονική ευθύνη, σχετικά με τις νομικές διαδικασίες που αφορούν το παιδί τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις