Κόσμος

Απόφαση του ΟΗΕ για αποστολή ερευνητικής αποστολής στη Γάζα

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιώματων του ΟΗΕ ενέκρινε σήμερα ένα ψήφισμα για την αποστολή μιας διεθνούς ομάδας, ειδικευμένης στα εγκλήματα πολέμου, προκειμένου να διερευνήσει τα γεγονότα που σημειώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας τους τελευταίους δύο μήνες.

Με 29 ψήφους υπέρ, δύο κατά και 14 αποχές, το Συμβούλιο ενέκρινε το ψήφισμα που ζητά “την κατεπείγουσα αποστολή μιας ανεξάρτητης διεθνούς επιτροπής”. Στόχος θα είναι να ερευνηθούν οι παραβιάσεις και η κακομεταχείριση των πολιτών “στο πλαίσιο των στρατιωτικών επιθέσεων κατά τη διάρκεια των μεγάλων πολιτικών διαδηλώσεων που ξεκίνησαν στις 30 Μαρτίου 2018”, όπως αναφέρεται στο κείμενο.

Το Ισραήλ απέρριψε αμέσως την απόφαση αυτή.

“Το Ισραήλ απορρίπτει πλήρως την απόφαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι πρόκειται για ένα αντιισραηλινό όργανο, στην πλειοψηφία του, όπου δεσπόζουν η υποκρισία και ο παραλογισμός”, τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκληρή γραμμή Τραμπ για Ιράν: Τέλος στο πυρηνικό πρόγραμμα ή στρατιωτική επέμβαση – Τα σενάρια που εξετάζει
Ο Τραμπ φέρεται να διατηρεί ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω στρατιωτικής κλιμάκωσης εντός του έτους, ακόμη και με στόχο την ανατροπή του ανώτατου ηγέτη, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
Ντόναλντ Τραμπ
Νετανιάχου: «Εξάγωνο συμμαχιών με Ελλάδα και Κύπρο ενάντια στους ριζοσπάστες εχθρούς της Μέσης Ανατολής»
«Τόσο ο ριζοσπαστικός σιιτικός άξονας, τον οποίο έχουμε χτυπήσει πολύ σκληρά, όσο και ο αναδυόμενος, ο ριζοσπαστικός σουνιτικός» είναι κατά τον Νετανιάχου οι αντίπαλοι του Ισραήλ
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ισραηλινός ομόλογός του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου 12
Μεξικό: Ο στρατός σκότωσε τον πανίσχυρο βαρόνο ναρκωτικών, Νεμέσιο Οσεγκέρα – Ταραχές στο Χαλίσκο και το Μιτσοακάν
Ήταν αρχηγός σε ένα από τα βιαιότερα καρτέλ στο Μεξικό σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ - Πρόσφατα η Ουάσινγκτον το χαρακτήρισε «τρομοκρατική οργάνωση»
REUTERS 5