Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Απογειώνεται το κόμμα του Brexit! Ποια είναι τα επόμενα σχέδια του Φάρατζ

Απογειώνεται το κόμμα του Brexit! Ποια είναι τα επόμενα σχέδια του Φάρατζ
photo Reuters

Το κόμμα του Brexit βρίσκεται πρώτο και με διαφορά σε όλες τις δημοσκοπήσεις και ο Νάιντζελ Φάρατζ ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις του.

Το σχέδιο μάχης του υπέρμαχου του Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ είναι ο καταποντισμός των Τόρις στις προσεχείς εκλογές και συνέχεια η είσοδος στο Γουέστμινστερ.

Δυο δημοσκοπήσεις φέρνουν το κόμμα του Φάρατζ που είναι υπέρ του Brexit στην πρώτη θέση της πρόθεσης ψήφου στις ευρωεκλογές, που θα διεξαχθούν σε δέκα ημέρες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η δημοσκόπηση Opinium για την εφημερίδα The Observer φέρνει το κόμμα του Φάρατζ επικεφαλής με το 34% των ψήφων, πολύ μπροστά από το Εργατικό Κόμμα (21%), και τους Τόρις (11%). Η δεύτερη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από την ComRes για την Sunday Telegraph, βλέπει το Κόμμα του Brexit να εξασφαλίζει το 27% των ψήφων, μπροστά από το Εργατικό Κόμμα (25%) και τους Τόρις (13%).

Ξεπέρασε για πρώτη φορά τους Συντηρητικούς

Χαρακτηριστικό είναι πως το κόμμα του Φάρατζ ξεπέρασε για πρώτη φορά του Συντηρητικούς σε δημοσκόπηση για την πρόθεση ψήφου σε περίπτωση βουλευτικών εκλογών. Σύμφωνα με την έρευνα του ComRes, το κόμμα του Brexit θα εξασφάλιζε την δεύτερη θέση μετά το Εργατικό Κόμμα. Ένα σενάριο που φαντάζει εφιαλτικό για τους Τόρις που προέρχονται από την πρόσφατη συντριπτική τους ήττα στις τοπικές εκλογές.

Οι συντηρητικοί λόγω της δύσκολης κατάστασης που βρίσκονται αναφορικά με την διαχείριση του Brexit δεν τόλμησαν να πραγματοποιήσουν επίσημη καμπάνια για τις ευρωεκλογές και ακολούθησαν ένα “ασφαλή” και χαμηλό προφίλ.

Η καμπάνια για τις ευρωεκλογές είναι «δύσκολη» και οι ψηφοφόροι είναι «οργισμένοι», εξήγησε στο AFP ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος Ασλεϊ Φοξ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ και το Εργατικό Κόμμα, το μεγαλύτερο της αντιπολίτευσης, υφίσταται και αυτό τις επιπτώσεις από τους δισταγμούς του Τζέρεμι Κόρμπιν για το Brexit και βλέπει τους ευρωσκεπτικιστές ψηφοφόρους του, να στρέφονται στο κόμμα του Φάρατζα.

Ο Φάρατζ έτοιμος για διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες

Το κόμμα του Brexit φαίνεται πως τραβά τις ψήφους των ευρωσκεπτικιστών, καθώς προχωρά σε καταγγελία των κυβερνητικών υποσχέσεων που αθετήθηκαν, με τον Νάιντεζ Φάρατζ να δηλώνει στο BBC πως θα απαιτήσει την ένταξη των ευρωβουλευτών του στην διαπραγματευτική ομάδα για το Brexit.

Μάλιστα δεν κρύβει πως εμπνέεται από τα λαϊκίστικα κινήματα που έχουν γνωρίσει επιτυχία στην Ευρώπη, όπως το Κίνημα των 5 Αστέρων στην Ιταλία, ενώ δηλώνει θαυμαστής και του Ντόναλντ Τραμπ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις