Κόσμος

Αποκαλύψεις Μπόλτον – Ο Τραμπ δεν… πετά τη σκούφια του για τον Εμανουέλ Μακρόν

Ο Ντόναλντ Τραμπ «δεν έχει σε μεγάλη εκτίμηση» τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, παρά τις επιδείξεις φιλίας εκ μέρους των δύο ηγετών, στις πρώτες συναντήσεις τους, εκτιμά ο Τζον Μπόλτον, ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου.

«Δεν τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση», δήλωσε σήμερα στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου The Room Where It Happened: A White House Memoir.

«Ο Μακρόν προσπάθησε να κολακεύσει τον Τραμπ. Αυτή είναι μια στρατηγική που συχνά έχει αποτέλεσμα. Όμως, δεν πιστεύω ότι ο Τραμπ αφέθηκε να εντυπωσιαστεί από τον Μακρόν», συμπλήρωσε.

Η σχέση Τραμπ – Μακρόν

Σε αντίθεση με άλλους Ευρωπαίους ομολόγους του, ο Εμανουέλ Μακρόν στην αρχή ενέτεινε τις αβρότητες προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Ωστόσο, το στοίχημά του δεν καρποφόρησε, από το θέμα της συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν έως τη διεθνή συμφωνία για το κλίμα.

Η σχέση μεταξύ των δύο ηγετών φάνηκε να καθορίζεται από τη χειραψία των 29 δευτερολέπτων που αντήλλαξαν στην πρώτη συνάντησή τους τον Μάιο του 2017.

Click4more: Κορονοϊός: Σε καραντίνα για μια βδομάδα η Μπριζίτ Μακρόν!

Κατόπιν, Ντόναλντ Τραμπ και Εμανουέλ Μακρόν διατύπωσαν τις καλές προθέσεις τους κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Γάλλου προέδρου στην Ουάσινγκτον τον Απρίλιο του 2018.

Κατά τη διάρκεια του τετ α τετ που είχαν, ο πρόεδρος Τραμπ καθάρισε λίγη “πιτυρίδα” , πιθανόν φανταστική, από το σακάκι του προσκεκλημένου του. Για τον Τζον Μπόλτον, αυτό ήταν «ακριβώς ένα παιχνίδι υπεροχής».

Ο πρώην σύμβουλος, πλέον άκρως επικριτικός προς τον Ντόναλντ Τραμπ, επανέλαβε ότι δεν θα τον ψηφίσει την 3η Νοεμβρίου μετά τις «ζημιές που υπέστη κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του».

«Είναι ένας looser (χαμένος). Βλέπει τον κόσμο να χωρίζεται μεταξύ των looser και των κερδισμένων και εκείνος έχει πέσει στο λάθος στρατόπεδο», συμπλήρωσε ο Τζον Μπόλτον.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ στο ντοκιμαντέρ για τα 70 χρόνια της Disneyland – Αποκλειστικό μήνυμα και προσωπικές αναμνήσεις
Στο τρέιλερ, ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρεται στο Space Mountain, το οποίο, όπως λέει, ήταν ένα από τα αγαπημένα του παιχνίδια στο πάρκο ενώ η Μέγκαν Μαρκλ προσθέτει: «Εξακολουθεί να είναι ένα από τα αγαπημένα σου»
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι
Ο Συριακός στρατός απέσυρε τα βαρέα όπλα του από τον νότο – Το σχέδιο για τη Σουέιντα και η πιθανή συμφωνία με το Ισραήλ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Νετανιάχου είχε δηλώσει στα τέλη Αυγούστου ότι η χώρα του διεξήγαγε συνομιλίες για τη δημιουργία μιας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στη νότια Συρία, από όπου αποσύρθηκαν τα βαρέα όπλα
Άνθρωποι στέκονται δίπλα σε ένα κατεστραμμένο πυροβολείο τανκ, μετά από αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Δρούζων μαχητών, σουνιτικών φυλών Βεδουίνων και κυβερνητικών δυνάμεων, στην πόλη Σουέιντα της Συρίας
Zapad 2025: Ο Πούτιν πήγε με στρατιωτική στολή να παρακολουθήσει τις στρατιωτικές ασκήσεις με τη Λευκορωσία
Οι ασκήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη σε 41 πεδία εκπαίδευσης σε Ρωσία και Λευκορωσία, με τη συμμετοχή 100.000 στρατιωτών και την εμπλοκή περίπου 10.000 οπλικών συστημάτων
Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν παρακολουθεί τις στρατιωτικές ασκήσεις Zapad-2025 στην περιοχή του Νίζνι Νόβγκοροντ